Demnitatea marturisirii. Dan Puric in Tara Crisurilor de Ion Alexandru Mizgan

Demnitatea marturisirii. Dan Puric in Tara Crisurilor de Ion Alexandru Mizgan
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 111
Categoria: Religie
Preț: 15,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

 Dan Puric L-a intalnit pe Hristos in plina maturitate creatoare, sub calauzirea harismatica a unui duhovnic si marturisitor de talia Parintelui Iustin Parvu (...). Intalnirea aceasta i-a schimbat viata, ca lui Pavel pe drumul Damascului. Se simte in discursul sau nu numai ravna propovaduirii, de care Ortodoxia n-a dus si nu duce lipsa, dar si o prospetime si o autenticitate de care „profesionistii” credintei se invrednicesc mai rar.

El rupe canoanele discursului „popesc”, conecteaza religia la cultura si cultura la viata, uneste simtul traditiei cu simtul actualitatii iar uneltele artei sale il ajute firesc sa transpuna trairea in cuvant si cuvantul in gratie trezitoare. Sigur ca e important ce spune Dan Puric, dar aceleasi lucruri, spuse de altcineva, pot trece neobservate. Spre deosebire de multi altii, Dan Puric nu numai ca stie ce spune, dar stie cum sa spuna (...). Cu toate acestea, Dan Puric nu este, cum gresit l-au judecat unii, prizonierul oralitatii.


Cele doua carti pe care le-a tiparit pana azi, Cine suntem si Omul frumos, arata ca discursul sau rezista transpunerii din rostire in scriitura. Si cartea de fata cred ca o vadi o data in plus, chiar daca este vorba doar de niste convorbiri cu o fatala nota de conjunctural (...). Lui Dan Puric i se potriveste de minune acest gen de „iscodire” dialogala (...). „Reactionar” harismatic, pe linia Sfintilor Parinti, dar si a marilor nostri interbelici, el stie ca nimeni altul sa prefaca vorba care zboara in vorba care ramane...


Nr. de pagini: 111

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.3615 sec