Deschiderea procedurii insolventei. Intre teorie si practica

PRP: 109,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 90,47 lei
Diferență: 18,53 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare

DESCRIERE

Despre lucrare. Lucrarea a fost conceputa in vederea facilitarii procesului de interpretare si aplicare a normelor care reglementeaza deschiderea unei proceduri de insolventa, respectiv, in principal, posibilii debitori, creditori, practicieni ai dreptului si judecatorul-sindic, ca for decizional, ori judecatorii de la curtile de apel, ce functioneaza in completuri specializate. Sunt evidentiate principalele aspecte legislative in materia insolventei, prin expunerea unor pasaje normative relevante, dar si, mai ales, prin redarea si explicarea unor bogate elemente jurisprudentiale ce ancoreaza atat abordarea autorului, cat si specificul prezentei discipline juridice in pragmatismul actului didactic si al celui judiciar, totodata.

 

Cuprinsul lucrarii. Lucrarea cuprinde o scurta prezentare a principiilor ce guverneaza procedura insolventei, urmata de o analiza a caracteristicilor acestei proceduri si a formelor acesteia, insa cea mai mare parte a ei se concentreaza pe prezentarea legislatiei pozitive incidente, pe analizarea elementelor sale in raport cu legislatia anterioara si pe relatarea activa a unei parti jurisprudentiale recente in materia insolventei.

 

 Sunt analizate din dubla perspectiva, teoretica si practica: jurisdictia in aceasta materie, forma si continutul cererii de deschidere a procedurii de insolventa a debitorului sau creditorului, solutiile pe care le pronunta instanta de judecata, procedura de judecata, cuprinsul hotararilor judecatoresti si caile de atac impotriva hotararilor judecatorului-sindic.

 

 

 

Puncte forte. Prezenta lucrare reprezinta mai mult decat o simpla compilatie jurisprudentiala de ordin recent. Astfel, in cadrul sau, s-a incercat si s-a reusit corelarea explicativa a elementelor legislative relevante, care reglementeaza procedura insolventei, cu datele jurisprudentiale cele mai recente, conexiunea dintre cele doua paliere servind, la nivel calitativ superior, la intelegerea materiei insolventei in context real, pragmatico-judiciar. 

 

Publicul-tinta. Lucrarea se adreseaza:

 

- studentilor care se pregatesc la disciplina Dreptul/Procedura insolventei;

 

- participantilor la procedura insolventei, in special practicieni in insolventa, judecatorilor-sindici, instantelor judecatoresti, dar si avocatilor specializati pe reprezentarea in litigii din sfera insolventei;

 

- oricaror teoreticieni si practicieni ai dreptului care doresc sa-si clarifice/consolideze cunostintele, intr-o maniera pragmatica, in materia insolventei;

 

- posibililor debitori si/sau creditori pusi in situatia de a accesa o astfel de procedura.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0619 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.