Designul lucrurilor de zi cu zi

Designul lucrurilor de zi cu zi
-10%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Bussines
Preț: 44,10 lei
49,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Despre cartea Designul lucrurilor de zi cu zi de Donald Arthur Norman
 
Deseori ne aflam in fata unei usi care nu se deschide din prima incercare. La propriu. Pentru ca trebuie sa tragem sau sa impingem, nu se stie. Sau suntem in fata unui aparat cu multe butoane si butonase, care nu stim exact la ce servesc. Eroare de design, ne spune autorul acestei carti, care sustine ca designul trebuie sa tina cont de nevoile utilizatorului si de principiile psihologiei cognitive.
Bestseller in Statele Unite, tradusa in 8 limbi, Designul lucrurilor de zi cu zi este un manual perfect in care sunt discutate pe larg aspectele cognitive ale designului, cu exemple de design corect si incorect si reguli simple pe care designerii le pot folosi pentru a imbunatati relatia dintre utilizator si obiecte de toate felurile, de la masini si calculatoare pâna la telefoane si usi.
"Designul se poate sa fie limita superioara a avantajului competitiv. Cartea aceasta e o bucurie: amuzanta si extrem de importanta."
Tom Peters
"Norman pledeaza impotriva ignorarii nevoilor utilizatorilor, care conduce la obiecte prost concepute si prost proiectate. Cartea lui inaugureaza o era noua a asteptarilor si obisnuintelor utilizatorilor, o schimbare la care producatorii vor fi obligati sa raspunda. Apasatori de butoane din toata lumea, uniti-va!"
Los Angeles Times
"Ma intereseaza doar acele provocari in cazul carora cred ca am de spus ceva original, pentru ca pot veni cu un nou punct de vedere sau pot alatura lucruri in feluri in care nu s-a gândit nimeni ca e posibil. Vreau sa fiu cu un pas inainte. De-asta sunt interesat acum de aspectele de design ale secolului XXI."
Donald A. Norman

Cuprins
Prefata la editia din 2002
Prefata
1. Psihopatologia lucrurilor de zi cu zi
2. Psihologia actiunilor de zi cu zi
3. Cunoasterea din minte si din lume
4. A sti ce sa faci
5. A gresi e omeneste
6. Provocarea designului
7. Designul centrat pe utilizator
Note
Sugestii bibliografice
Bibliografie

Despre autor

Donald Arthur Norman este profesor emerit de stiinte cognitive la University of California si profesor de stiinte informatice la Northwestern University, unde e co-director al Segal Design Institute si al programului de MBA + Engineering al Kellogg School si Northwestern Engineering.
Este consultant pentru mai multe companii, printre care boardul editorial al faimoasei Encyclopædia Britannica si Chicago Institute of Design.În prezent, se ocupa de consultanta, profesorat si scris, fiind autorul a peste 12 carti despre design si despre psihologia cognitiva, printre care Emotional Design, The Invisible Computer si Design of Future Things.
E co-fondator al Nielsen Norman Group, o firma de consultanta pentru companiile care-si doresc„umanizarea” produselor si serviciilor. A fost vicepresedinte al Grupului de Tehnologie Avansata din cadrul Apple Computer si director la Hewlett Packard.

Traducator: Mihaela Sofonea
Format: 14.5 x 20.5 cm
Nr.pagini: 360

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1225 sec