Despre drept si stiinta dreptului - Editia a II-a

Despre drept si stiinta dreptului - Editia a II-a
-10%
Categoria: General
Preț: 17,10 lei
19,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea a aparut intr-o prima editie in urma cu cativa ani si s-a epuizat rapid. Este un eseu care se doreste a fi o contributie la cunoasterea dreptului si de catre cei care, fara a fi juristi, ii inteleg spiritul.
Cartea este construita pe sistemul - foarte raspandit in unele tari - denumit"in a nutshell" (in traducere motà mot"intr-o coaja de nuca") care este de fapt o metafora ce abordeaza o anumita tema in chintesenta sa. Oricine vrea sa ia contact cu un anumit domeniu sau sa isi reaminteasca anumite lucruri apeleaza la o astfel de lucrare.
Prima parte a lucrarii, intitulata"Despre drept", este consacrata evolutiei in timp a dreptului, precum si unor institutii esentiale precum proprietatea, succesiunile, relatiile de familie s.a.
Cea de a doua parte cuprinde problematica stiintei dreptului romanesc ca parte integranta a sistemului de drept romano-germanic. Sunt prezentate componentele stiintei dreptului, prezentare care porneste de la premisa ca dreptul este atat un produs al vietii sociale, cat si al vointei umane.
In fata obstacolelor cunoscute sau doar intuite in incercarea de a cunoaste vasta si complexa problematica a dreptului, cei care iau contact cu aceasta carte pot constata ca fenomenul juridic nu este unul arid. El poate fi deslusit, mai ales astazi cand a devenit mai pregnant ca oricand ca dreptul are un rol hotarator in reglementarea relatiilor interumane, el impunand obligatii si asigurand valorificarea unor interese.
Lucrarea contine si un capitol care are menirea de a intregi cunostintele cititorului asupra realizarii dreptului, a modalitatilor de infaptuire a justitiei, ca"ultima si cea mai inalta expresie a dreptului".
Este de remarcat bogata bibliografie indicata la sfarsitul fiecarei parti, care invita cititorul la folosirea ei pentru investigatii mai aprofundate.

Nr. de pagini : 216
Anul aparitiei : 2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0992 sec