Despre fericire

Despre fericire
-18%
ISBN: 973-50-0668-5
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 144
Categoria: Religie
Preț: 9,02 lei
11,00 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Descriere:

Pentru cei vechi, filozofi precrestini ori crestini, "viata fericita" era un lucru dificil, era un ideal, era norma spre care tindeau eforturile lor in ce priveste cunoasterea, virtutile morale, comportamentul in imediat.
"Viata fericita" era acea viata care dadea masura omului intreg, a omului in concordanta cu cosmosul si in adecvare cu ordinea divina, reperul ultim al amindurora.
Alaturarea celor doua texte, impreuna cu comentariul si introducerile, ne pun in fata acest model al omului intreg; ne pun in fata continuitatile si schimbarile decisive de accent ce leaga si disting pe ginditorul lumii greco-romane si pe ginditorul deja crestin.
Cum a fost conceputa, cum a fost "practicata" viata fericita in Antichitatea tirzie, in crestinismul timpuriu, in acea perioada care a hotarit in mare parte destinul omului european? Ce insemna "omul fericit" in acea vreme: iata subiectul volumului de fata? Iar el poate stirni in cititor intrebarea si reflexia asupra a ce inseamna "omul fericit" in vremea de fata.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1041 sec