Despre lucrarea virtutilor si lupta impotriva patimilor catre Agathie monahul - Sf. Nil Sinaitul

Despre lucrarea virtutilor si lupta impotriva patimilor catre Agathie monahul - Sf. Nil Sinaitul
-10%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Religie
Preț: 22,50 lei
25,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Sfintul Nil Sinaitul, binecunoscut tuturor celor ce indragesc literatura filocalica, este una dintre cele mai mari autoritati ale Ortodoxiei, care a abordat, tilcuit si lamurit in scrierile sale – dintotdeauna indreptare de capetenie pentru monahi – regulile vietii ascetice si lucrarii launtrice.
Putini stiu insa ca el a scris si o lucrare adresata cu precadere mirenilor, care vede acum pentru prima data lumina tiparului in limba romana. Plina de invataturi despre implinirea virtutilor si despre lupta impotriva patimilor, aceasta reprezinta un adaos de mare trebuinta la biblioteca oricarui crestin.

Care e starea apropiata de Dumnezeu ne invata David, zicind: Aproape este Domnul de toti cei zdrobiti la inima si pe cei smeriti cu duhul ii va mintui (Ps. 33, 18), caci de nimic nu Se bucura Dumnezeu atit de mult ca de cugetul smerit, mai ales cind omul are ispravi care ii dau cu usurinta prilej sa se mindreasca pina la pierderea mintilor, insa ramine smerit cu gindul si nu se infumureaza cu aducerea‑aminte de binele pe care l‑a facut.
Sfintul Nil Sinaitul

Nr. de pagini: 200
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1016 sec