Despre minuni. Cele patru iubiri. Problema durerii - C. S. Lewis

Despre minuni. Cele patru iubiri. Problema durerii - C. S. Lewis
-18%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Religie
Preț: 36,90 lei
45,00 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

„L-am citit pe Lewis in urma cu multi ani pentru placerea si linistea mea sufleteasca, si o simpla privire in cartile lui imi reinvie vechea admiratie.“ (John UPDIKE)

Despre minuni pleaca de la ideea ca miracolul crestin fundamental este intruparea, toate celelalte pregatindu-l sau decurgand din el. Ca atare, crestinii ar trebui nu numai sa accepte minunile, ci si sa le priveasca drept dovezi de implicare directa a Domnului in creatia Sa.
Cele patru iubiri puse in evidenta de Lewis sunt Afectiunea, Prietenia, Erosul si Mila, fiecare cu trasaturile ei distincte, in ciuda zonelor de suprapunere. Autorul atrage atentia asupra deceptiilor si distorsiunilor proprii primelor trei iubiri, cele„naturale“, care raman primejdioase atata vreme cat cea de-a patra, iubirea„divina“, nu le inglobeaza.
Problema durerii isi propune sa dea o solutie dilemei crestine: daca Dumnezeu este bun si atotputernic, cum de ingaduie ca fapturile pe care le-a creat sa sufere durerea? Autorul atrage atentia de la bun inceput ca nici o solutie intelectuala a problemei durerii nu poate inlocui curajul, simpatia umana si mai ales dragostea de Dumnezeu.An aparitie: 2012
Editie: a III-a
Pagini: 488
Format: 13x20 cm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1668 sec