Despre sinucidere. Discurs asupra mortii liber alese

Despre sinucidere. Discurs asupra mortii liber alese
-10%
Autor:
Anul publicării: 2012
Categoria: Psihofilozofie
Preț: 7,20 lei
8,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Ireversibilitatea absoluta a timpului inca ar mai putea fi relativizata: azi la fel ca ieri si ca alaltaieri, maine la fel ca poimaine – inima ar bate in acelasi ritm, o pulsatie va fi inselator de egala cu cealalta, o trezire din somn ar parea aidoma celor trecute si celor ce ar urma sa vina in eternitate. Este trucul unui prestidigitator, a carui indemanare stupefianta pare a realiza imposibilul in fata ochilor nostri fixati imbecil.

Dar zarurile n-au fost inca aruncate. Au mai ramas poate inca zece minute pe care si le atribuie. Iar acestea s-ar putea dilata intr-o eternitate inselatoare. Ispita dulce a vietii si a logicii sale il invaluie pana in cea din urma secunda pe cel care a optat deja pentru moartea liber aleasa.

Tandretea necrofila manifestata fata de corpul care se va tranforma in cadavru se poate converti cu usurinta in decizia salvatoare de a intrerupe actul, devenind astfel o gingasie fata de lume, de unde mai inainte era dezgust si inclinatie catre moarte. Ireversibilitatea absoluta a timpului inca ar mai putea fi relativizata: azi la fel ca ieri si ca alaltaieri, maine la fel ca poimaine - inima ar bate in acelasi ritm, o pulsatie va fi inselator de egala cu cealalta, o trezire din somn ar parea aidoma celor trecute si celor ce ar urma sa vina in eternitate. Este trucul unui prestidigitator, a carui indemanare stupefianta pare a realiza imposibilul in fata ochilor nostri fixati imbecil.

Nr. de pagini: 184
Anul aparitiei: 2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

7,20 lei
8,00 lei (-10%)
Created in 0.1256 sec