DEX. Dictionarul explicativ al limbii romane - Noul DEX - Editia a II-a, revazuta si adaugita - ACADEMIA ROMANA

DEX. Dictionarul explicativ al limbii romane - Noul DEX - Editia a II-a, revazuta si adaugita - ACADEMIA ROMANA
-25%
Anul publicării: 2012
Pagini: 1248
Categoria: Dictionar
Preț: 86,25 lei
115,00 lei (-25%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Dictionarul explicativ al limbii romane - Noul DEX - Editia a II-a. Noul DEX - Dictionarul explicativ al limbii romane - Editia a II-a, elaborat de Academia Romana, Institutul de lingvistica Iorgu Iordan.

Noul dictionar explicativ al limbii romane, Editia a II-a, realizata sub coordonarea acad. Ion Coteanu si dr. Lucretia Mares, are la baza prima editie, revazuta si imbogatita prin introducerea cuvintelor din Suplimentul la DEX si din alte surse lexicale, si este elaborata de un grup de cercetatori de la Institutul de Lingvistica al Academiei Romane.
Conceput ca un vast si complex repertoriu lexical, Dictionarul inregistreaza si explica peste 67 000 de cuvinte: cele mai utilizate in limba romana contemporana si in operele literare clasice, un mare numar de regionalisme, arhaisme si neologisme, precum si termeni si unitati frazeologice noi apartinand unor domenii de actualitate (informatica, finante, drept, religie, mass-media etc.).
Fata de cea precedenta, aceasta editie cuprinde peste 7 000 de articole noi. Desi nu este un dictionar etimologic propriu-zis, DEX-ul indica si originea cuvintelor. Cel mai cuprinzator dictionar al limbii romane, DEX-ul se adreseaza tuturor celor care au nevoie de informatii noi in legatura cu vocabularul romanesc actual.
 
Anul aparitiei: 2012
Nr. pagini: 1248
Coperi cartonate

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.3735 sec