Dezinformarea vazuta din Est

Dezinformarea vazuta din Est
-10%
Preț: 16,20 lei
18,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc epuizat
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Dezinformarea vazuta din Est - Vladimir Volkoff.

Reluând lectura celui mai celebru text scris de Kara-Murza, Manipularea conştiinţei, Vladimir Volkoff analizează spiritul însuşi al dezinformării, istoria, filozofia şi metodele ei, pornind de la un punct de vedere cu totul nou: cel al fostului bloc Estic.

Pentru autor, dezinformarea nu este o strategie a puterii sovietice, ci mai curând adaptarea la politică a tehnicilor publicitare, al căror leagăn este, evident, Occidentul, dat fiind că lumea sovietică nu a cunoscut niciodată publicitatea.

Volkoff acordă un interes deosebit pasajelor consacrate unei posibile auto-apărări în viaţa cotidiană: cum se poate lupta împotriva acestei manipulări a opiniei, astăzi, în Occident?

Vladimir Volkoff a fost primul care a vorbit în Franţa despre dezinformare, adresându-se marelui public, îndeosebi prin celebrul său roman Le Montage (L'Âge d'Homme, 1982, Grand Prix du roman de l'Academie Française). El este, de altfel, autorul a numeroase lucrări, printre care Petite histoire de la désinformation, Désinformation, flagrant délit, Désinformation par l'image (Le Rocher), La désinformation, arme de guerre (L'Âge d'Homme), L'Hote du pape, Le Tortionnaire (Le Rocher). Vladimir Volkoff a murit în septembrie 2005.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.068 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.