Dezvoltarea durabila. Provocari ale dispersiei urbane

Dezvoltarea durabila. Provocari ale dispersiei urbane
-20%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Administrativ
Preț: 31,92 lei
39,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Detalii: Dezvoltarea durabila. Provocari ale dispersiei urbane.

Lucrarea abordeaza una dintre temele cele mai dezbatute din cadrul literaturii de planificare urbana, si anume dispersia urbana.

Conceptul se refera in general la modul in care se dezvolta spatiul de la periferia oraselor, cu accent pe consecintele negative pe care le genereaza. Considerata pana mai recent un fenomen caracteristic spatiului nord-american, dispersia urbana a intrat si in atentia comunitatii academice si a institutiilor de la nivelul Uniunii Europene. Accentul este pus, in cadrul literaturii stiintifice, pe dezvoltarea unor modele teoretice explicative, specifice pentru contextul urban european si pe generarea unor studii de caz privind dispersarea spatiala a oraselor europene.
Autorul incearca sa particularizeze acest fenomen cu referiri la spatiul urban din fostele tari comuniste. In special se insista asupra faptului ca dispersia urbana reprezinta un proces de schimbare care are loc sub influenta unor factori care pot fi modelati prin interventia sectorului public.
Abordarea propusa este una interdisciplinara, imbinand paradigmele teoretice din sociologia urbana cu o abordare mai pragmatica, axata pe recomandari practice pentru autoritatile administratiei publice locale, specifica managementului public.

Data aparitiei: 28 Mar 2012
Nr pagini: 312

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1559 sec