Dictatura lui Nicolae Ceausescu (1965-1989). Geniul Carpatilor

Dictatura lui Nicolae Ceausescu (1965-1989). Geniul Carpatilor
-18%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Personalitati
Preț: 39,32 lei
47,95 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Un volum dedicat integral comunismului romanesc din perioada lui Nicolae Ceausescu, o analiza comparata de tip istoric si politic realizata de un specialist consacrat in istoria comunismului din Europa Centrala si de Est. Pe baza unei bibliografii vaste si a unor izvoare de o mare diversitate, Adam Burakowski ne ofera nu doar o istorie a comunismului romanesc, ci si o carte despre puterea absoluta al carei unic scop este consolidarea perpetua a puterii.
 
„Cartea lui Adam Burakowski este o carte despre o dictatura si un dictator, dar nu numai. Dictatura lui Nicolae Ceausescu ne ofera si o perspectiva de istorie politica, alaturi de explicatiile necesare privind felul in care a functionat regimul ceausist folosindu-se frica, manipularea si falsul nationalism. Fara indoiala, cititorul acestei carti va fi rasplatit. Volumul are la baza surse bibliografice numeroase, romanesti si straine, ceea ce demonstreaza o abordare atenta– pentru ca, pina la urma, tema istoriei regimului ceausist este provocatoare, dar si anevoioasa, complicata prin capcanele pe care le poate intinde.” (Stejarel Olaru)
 
Cuprins:
Miscarea comunista romaneasca inainte de al doilea razboi mondial• Primele doua decenii de guvernare comunista in Romania• Inceputul regimului Nicolae Ceausescu• August 1968– cel mai mare triumf al lui Ceausescu• Masurile antisovietice luate de Ceausescu


ANUL APARITIEI:    2011
NUMAR PAGINI:    432
FORMAT:    160x235
Vezi și alte cărți: Romanesc, Nicolae, Ceausescu, Volum

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0989 sec