Dictionar de instrumente muzicale

Dictionar de instrumente muzicale
-14,9%
Editura:
Pagini: 312
Categoria: Altele
Preț: 6,38 lei
7,50 lei (-14,93%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Scopul "Dictionarului de instrumente muzicale" este de a informa despre un domeniu mai putin cunoscut al muzicologiei, si anume - organologia, care se ocupa cu descrierea si istoria instrumentelor intalnite in practica muzicala universala.

Cuvantul-titlu indica numele instrumentului, insotit de sinonime si de corespondentul sau in cel putin 5 limbi: italiana, franceza, germana, engleza, spaniola etc. In cazul instrumentelor exotice, de provenienta extraeuropeana, s-a respectat echivalenta relativa a sistemelor de transliterare a grafiei latine adoptate de publicatiile de specialitate cercetate.

Sistematica instrumentelor muzicale din prezentul dictionar este fundamentata pe modul de producere a sunetului, unul dintre numeroasele criterii adoptate de specialisti.

Lucrarea este un real instrument de lucru pentru muzicologi, compozitori, dirijori, cadre didactice, elevi si studenti din liceele si universitatile de muzica; prezinta un interes deosebit pentru publicul meloman si pentru filatelistii preocupati de tematica Muzica.

Prima editie a fost publicata in anul 1992 de catre Editura Muzicala a Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, fiind analizata si apreciata favorabil de catre Comisia de Muzicologie.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1427 sec