Dictionar de scriitori romani
22,40 lei
28,00 lei (-20%)

Dictionar de scriitori romani

Dictionar de scriitori romani
-20%
Preț: 22,40 lei
28,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 538
Format: 16/23
Categoria: Literatura

DESCRIERE

Dictionar de scriitori romani- LUCMAN.

Scopul lucrării de faţă este acela de a oferi indicaţii generale privind viaţa şi opera scriitorilor, care să orienteze cititorul în încadrarea lor într-o anumită epocă şi într-un anumit curect, informându-l care sunt dominantele tematice şi stilistice ale fiecăruia.
Intenţia acestei lucrări este de a trimite cititorul la alte lecturi despre scriitori şi din opera acestora, şi nu de a suplini astfel de lecturi.
Având în vedere că ne adresăm unui public de vârstă şcolară, am cuprins în lista de autori cu precădere scriitori ale căror opere s-au adresat copiilor sau tineretului, chiar dacă valoarea lor literară ar fi trebuit să ne determine să le acordăm un loc proporţional mai redus, în bibliografii sunt cuprinse titluri de carte pentru copii, de literatură science-fiction, de roman poliţist.
Nu lipsesc din listă nici folcloriştii, nici cei mai însemnaţi critici şi istorici literari, în ceea ce-i priveşte pe ultimii, având în vedere că elevii sunt mai puţin interesaţi de acest tip de lecturi, am omis numele unor critici de curând afirmaţi, care nu sunt trataţi în articole separate de dicţionar, deşi sunt citaţi în bibliografiile a numeroşi autori, în măsura în care numele lor vor deveni mai cunoscute publicului larg şi se va observa o creştere a interesului cititorilor pentru exegeză, îi vom include într-o ediţie viitoare.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.078 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.