Dictionar de termeni geografici, pentru gimnaziu si liceu

Dictionar de termeni geografici, pentru gimnaziu si liceu
PRP: 20,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 14,80 lei
Diferență: 5,20 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2007

DESCRIERE

PREFATA

Aparitia unei carti, indiferent de marime si mod de tratare, este un prilej de bucurie si pentru cititor; si pentru autor. Pentru cititor cartea de fata reprezinta un camp de explorare In domeniul geografiei, de verificare si Intregire a cunostintelor despre lumea abstracta sau concreta a naturii polivalente. Dupa pregatire sau dorinta de informare, cititorul va retine o cantitate variabila de informatii. Pentru autor, cartea are o alta semnificatie - este o creatie, o parte din gandirea si experienta sa la un moment dat, pe care o ofera din dorinta sincera de a instrui.
Intocmirea unui dictionar de termeni stiintifici nu este un lucru lesnicios, intrucat trebuie respectate cateva cerinte. Cele mai importante se refera la gradul de interes si nivelul de pregatire ale celor carora se adreseaza. In functie de acestea, se stabilesc numarul termenilor si gradul de aprofundare In explicatii. Sunt conditii care au stat si la baza lucrarii de fata.
Pregatirea geografica implica introducerea In vocabularul elevilor a unui numar mare de termeni, majoritatea In ciclul gimnazial. Multi dintre acestia, mai ales daca explicatiile sunt echivoce, se uita.
De aceea, ne-am propus elaborarea acestui glosar; In speranta ca va deveni o lucrare de sprijin In Intelegerea notiunilor geografice, care poate fi consultata ori de cate ori cititorul dor ste sa uneasca sail sa-si r aminteasca sensul notiunilor.
In acest scop, am parcurs manual I alternative In!-IZ pentru clasele V - X, elaborate de diferiti autori, si am extras din acestea peste 2. 500 de termeni, dintre care ne-am oprit la cei des utilizari de catre elevi In procesul de Invatare si de catre profesori In dezvoltarea actului dldacti '.
In elaborarea dictionarului, a trebuit sci tinem seama de faptul ca terminologia geografica este vasta, cu numero ise imixtiuni In domeniile altor stiinte de contact, cum ar fi: geologia, pedologia, ecologia, istoria, biologia, economia etc.


In vederea elaborarii acestui dictionar, membrii colectivului care au colaborat la intocmirea lui au parcurs manualele claselor V-X realizate de diferiti autori. Au fost selectati peste 2500 de termeni geografici, cei mai utilizati de catre elevi si profesori in dezvoltarea actului didactic. Explicatiile sunt succinte, dar cu substanta. In dorinta de a se realiza o intelegere cat mai deplina, unii termeni sunt insotiti de schite explicative. In acest fel, dictionarul constituie un real sprijin pentru toti cei care-l consulta si, mai ales, pentru elevi.


Autori: Mihai Ielenicz, George Erdeli, Ion Marin
Anul aparitiei: 2007
Nr. pagini: 255

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0645 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.