Dictionar normativ al Limbii Romane (Ortografic, ortoepic, morfologic si practic)

Dictionar normativ al Limbii Romane (Ortografic, ortoepic, morfologic si practic)
-25%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Altele
Preț: 48,68 lei
64,90 lei (-24,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

DIN este un alt fel de dictionar decat toate celelalte. Acest dictionar nu este nou in sensul ca s-ar fi schimbat in vreun fel normele cuprinse in DOOM2. Dimpotriva, DIN, realizat de Ioana Vintila-Radulescu, coordonatoarea dictionarului academic, este fidel acestuia.

Dictionarul CORINT are insa o organizare relativ diferita, uneori mai apropiata de obisnuintele practicii scolare, si cuprinde unele corectiuni si o serie de adaosuri. Dictionarul include informatii care nu se regasesc in alte dictionare, incepand cu indicarea integrala a despartirii posibile la capat de rand a fiecarui cuvant si continuand cu distinctia intre verbele personale si cele impersonale s. a.

In lista de cuvinte au fost dispuse tabele si inserturi care prezinta, la locul alfabetic al termenului in cauza, diverse aspecte si probleme ale ortografiei romanesti. Dictionarul cuprinde numeroase detalii cu privire la scrierea unor nume proprii romanesti si straine. Sunt incluse de asemenea referiri la legislatia sau la standardele cu incidenta asupra diverselor probleme legate de scriere, unele recomandari privind scrisul la calculator s. a.

Aceste elemente si multe altele fac din prezenta lucrare nu numai o opera de consultat in caz de dubiu, ci chiar o lectura profitabila sub multe aspecte si, de multe ori, de-a dreptul pasionanta.

Numar pagini: 896
Anul aparitiei: 2009
Format: 16, 5x23. 5 cm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1180 sec