Dictionar roman - englez, 50. 000 cuvinte (Leon Levitchi)

Dictionar roman - englez, 50. 000 cuvinte (Leon Levitchi)
-15%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Dictionare
Preț: 77,35 lei
91,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Dictionarul de fata a fost conceput, in primul rand, ca un auxiliar in munca de traducere a textelor romanesti moderne in limba engleza, adresandu-se cu precadere elevilor, studentilor si traducatorilor din tara noastra.

Intr-o mica masura, dictionarul poate fi de folos si cercetatorilor din domeniul lingvisticii.

La baza lucrarii sta ideea unei informarii cat mai ample intr-un minimum de pagini, cu o organizare interna a materialului care sa permita cititorului sa gaseasca cat mai usor expresia sau cuvantul cautat.

Fondul lexical

Numarul cuvintelor-titlu din prezentul dictionar se ridica la aproximativ 40. 000 (in afara de compusii din interiorul cuiburilor). El reprezinta majoritatea articolelor din Dictionarul explicativ la limbii romane cu foarte mici adaosuri din alte surse si cu eliminarea aproape totala a arhaismelor a regionalismelor, a formelor duble, a diminutivelor si augmentativelor.

Cuvinte de mare circulatie - celor din fondul principal lexical - li s-a dat in schimb o deosebita atentie, dupa cum se poate vedea din numatul mare de constructii si exemple care le insotesc.

Pornind de la ideea ca sensul sau nuanta de sens a unui cuvant este intotdeauna conditionata de context si ca, in consecinta, aceasta reclama o extrem de atenta manuire a sinonimelor, li s-a acordat acestora un rol primordial in economia dictionarului, folosindu-se in acest scop atat explicatiile din paranteze, prescurtarile indicand domeniul sau apartenenta stilistica (limbaj familiar, slang etc.) etc., cat si incadrarea cuvantului in combinatiile lexicale.


Anul aparitiei: 2011
Format: 15x20 cm
Nr. pagini: 1078

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1468 sec