Dictionar Roman - Rus si Rus - Roman de proverbe si zicatori

Dictionar Roman - Rus si Rus - Roman de proverbe si zicatori
Anul publicării: 2006
Categoria: Dictionare
Preț: 65,40 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Elaborata de d-na Sima Borlea, lucrarea este perechea Dictionarului de proverbe rus-roman de acelasi autor, predat la editura si avand"bun de cules" din anul 1980.
 
Lista de proverbe si zicatori romanesti, cuprinzand 3090 de unitati, a fost intocmita in asa fel incat sa ofere o imagine - in limitele volumului de fata - selectiva si in acelasi timp reprezentativa pentru imensa bogatie a fondului paremiologic romanesc. Pe langa principiul frecventei imbinarilor In limbajul uzual si in literatura beletristica a functionat si criteriul tematic, autorul abordand proverbe cu un continut variat: munca, harnicia, dragostea, patria, sanatatea, familia etc.
Paremiilor romanesti aranjate in ordine alfabetica le urmeaza echivalente le rusesti. Se cuvine subliniata in mod deosebit calitatea muncii depuse de autor la cercetarea fondului paremiologic rusesc in vederea depistarii corespondentelor. Rezultatul acestei investigatii este talmacirea adecvata ca si continut si ca stil a imbinari lor romanesti, o bogata si nuantata sinonimie a expresiilor date ca echivalente.
 
Indicele de la sfarsitul volumului cuprinde cuvintele de baza din fiecare imbinare frazeologica romaneasca, prevazute cu numerele respective.
Lucrarea realizata la un bun nivel stiintific este una dintre cele mai reusite din colectia din care face parte. Manuscrisul poate fi incredintat tiparului.

Nr. de pagini : 536
Anul aparitiei : 2006

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1341 sec