Dictionarul Noului Testament (Daniel Reid)

Dictionarul Noului Testament (Daniel Reid)
Anul publicării: 2011
Categoria: Religie
Preț: 120,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Un compendiu de invatatura biblica contemporana intr-un singur volum

Dictionarul Noului Testament este produsul unui grup de 94 de teologi evanghelici care au elaborat articole de inalta tinuta academica pe teme de interes pentru studiul Noului Testament. Cititorul va fi avizat asupra formularii unor teorii stiintifice in diverse domenii si va gasi argumente in favoarea interpretarii evanghelice.

Dictionarul prezinta ample comentarii asupra fiecarei carti din Noul Testament, evenimente-cheie si subiecte teologice importante din Noul Testament, precum si informatii despre contextul iudaic si roman al timpurilor scrierii Noului Testament.

Dictionarul Noului Testament reuneste, intr-un singur volum, o serie de articole esentiale - 132 de articole - aparute intr-o colectie de dictionare publicate de InterVarsity Press, si anume: Dictionary of Jesus and the Gospels, Dictionary of Paul and His Letters, Dictionary of the Later New Testament and Its Developments si Dictionary of New Testament Background.
Aceasta colectie de dictionare si-a demonstrat valoarea inca de la publicarea primului volum, in 1992. Fiecare volum a castigat Premiul Gold Medallion, premiu decernat anual de catre Evangelical Christian Publishers Association pentru carti biblice sau teologice de referinta.

Pe paginile acestui dictionar veti gasi peste 130 de articole in care sunt dezbatute:
* cartile Noului Testament
* evenimente semnificative din Noul Testament
* subiecte teologice importante
* contextul iudaic si roman.

Alte caracteristici valoroase includ:
* schite, diagrame si tabele
* glosar de termeni
* bibliografii complete
* index al versetelor biblice.

"Editura Casa Cartii pune la indemana cititorului aceasta lucrare de referinta care ofera o bogatie de informatii cu privire la lumea in care au trait Mantuitorul Isus si apostolii Sai si cu privire la invatatura acestora. Rezultatele celor mai recente cercetari in domeniul teologiei biblice a Noului Testament si al scrierilor parintilor apostolici sunt prezentate intr-un limbaj accesibil publicului larg. Dictionarul Noului Testament este un instrument de cercetare care nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca niciunui student in teologie sau a vreunui slujitor al Bisericii."
Conf. univ. dr. John Fleter Tipei, ITP Bucuresti

Nr. de pagini : 1274
Anul aparitiei : 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1110 sec