Didactica biologiei. Teorie si aplicatii de Mariana Marinescu (Editia a II-a)

Didactica biologiei. Teorie si aplicatii de Mariana Marinescu (Editia a II-a)
-25%
Preț: 26,25 lei
35,00 lei (-25%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 320
Categoria: Curs

DESCRIERE

Didactica biologiei – teorie si aplicatii se distinge prin consistenta sa interna si rationamentul epistemologic. Structurata in opt capitole, lucrarea reuseste sa integreze mai multe perspective: perspectiva de fundamentare teoretica a didacticii biologiei; perspectiva de dezvoltare a curriculumului scolar la disciplina biologie; perspectiva proiectarii didactice, a formelor si metodelor de predare-invatare a biologiei; perspectiva evaluarii rezultatelor elevilor, dar si perspectiva aplicarii tehnologiilor informationale si comunicationale.

Mai mult decat atat, autoarea nu se limiteaza la „abordarea clasica” a didacticii stiintelor, dimpotriva, sintetizeaza si prezinta un demers complex si un construct didactic functional, caracterizat prin valorificarea mai multor concepte actuale:

-    curriculumul axat pe competente si pe asigurarea echilibrului dintre abordarea psihocentrica si sociocentrica a procesului de invatare;

-    promovarea invatarii active/interactive;
 
-   axarea invatarii pe demersuri interdisciplinare si transdisciplinare etc.

VLADIMIR GUTU,
doctor habilitat in pedagogie, profesor universitar

Nr. de pagini: 320
Anul aparitiei: 2018

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.078 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.