Didactica disciplinelor psihopedagogice (Ecaterina Sarah Frasineanu)

Didactica disciplinelor psihopedagogice (Ecaterina Sarah Frasineanu)
-12%
Preț: 27,72 lei
31,50 lei (-12%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Destinat, in mod special, elevilor liceelor pedagogice/scolilor normale, materialul elaborat ofera si solicita operarea cu conceptele si schemele de actiune esentiale ale domeniului asupra caruia ne-am oprit, explicarea si rezolvarea de probleme pedagogice, manifestarea unor atitudini, motivatii pozitive cu privire la profesionalizarea didactica si la responsabilitatea necesara in propria pregatire.


Utilitatea didacticii disciplinelor psihopedagogice este extinsa, in sensul in care absolventii studiilor psihopedagogice au un spectru ocupational larg, iar categoriile persoanelor care isi formeaza competente in acest domeniu sunt atat elevi, studenti, cat si cadre didactice sau alti specialisti.

Ecaterina Sarah Frasineanu este lector univ. dr., specializarea Pedagogie, la Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic, Universitatea din Craiova.

Cuprins:

Tema 1. Introducere in didactica: didactica generala si didactica disciplinelor psihopedagogice. Principiile didactice azi.
Tema 2. Curriculum educational si curriculum disciplinelor psihopedagogice
Tema 3. Finalitatile curriculumului. Selectia si specificarea lor. Formarea competentelor.
Tema 4. Continuturile curriculare. Modalitati moderne de organizare a continuturilor. Principalele continuturi ale disciplinelor psihopedagogice
Tema 5. Realizarea predarii-invatarii
Tema 6. Strategiile didactice
Tema 7. Metodele si mijloacele didactice
Tema 8. Moduri si forme de organizare didactica. Lectia - forma principala
Tema 9. Evaluarea didactica
Tema 10. Proiectarea didactica. Aplicatii
Tema 11. In cautarea stilului didactic


Anul aparitiei: 2016
Format: 14. 5X20 cm
Nr. pagini: 207

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.127 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.