Din Bucurestii trasurilor cu cai. Povestiri desuete

Din Bucurestii trasurilor cu cai. Povestiri desuete
-15%
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 280
Format: 13x20cm
Categoria: Proza diversa
Preț: 23,80 lei
28,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Din Bucurestii trasurilor cu cai. Povestiri desuete

Prezentare:

Paul Emil Miclescu, PEM, dupa cum isi semna, in facultate, proiectele de arhitectura, si cum il numeau prietenii, s-a nascut la 20 mai 1901, odata cu zbuciumatul secol al XX-lea, pe care l-a insotit cu neclintita-i seninatate, aproape in intregime, parasindu-l la 22 martie 1994.
Primii pasi in ucenicia invataturii i-au fost indrumati de cel care a fost mai tarziu dascalul Regelui Mihai, profesorul si compozitorul N. Saxu, autorul, intre altele, al unuia din imnurile copilariei noastre, Vine, vine primavara. Si-a continuat apoi studiile la Paris, absolvind, in final, cursurile Scolii de Arhitectura din Bucuresti. Colegul si prietenul sau, Profesorul Octav Doicescu, intrebat care ii pare a fi cuvantul cel mai potrivit cu care Pem ar putea fi definit, dupa ce a ezitat, spunand ca nu poate fi caracterizata o personalitate atat de complexa cu ajutorul unei singure vorbe, a raspuns totusi: Pot doar da un raspuns de felul lui „Aristofocle” sau „Tolstoievski”; as zice: humortolerantointeligenta.
Erudit, bun cunoscator al limbilor engleza si germana, exprimandu-se intr-o franceza pe care, astazi, marea majoritate a francezilor i-ar putea-o invidia, mai presus de orice, Pem si-a iubit tara si limba, dupa cum veti putea constata daca veti consacra putin timp, drumetind prin vremuri apuse, purtati de volumasul pe care tocmai il aveti in mana...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1589 sec