Dionisie Areopagitul. O introducere

Preț: 27,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:

DESCRIERE

Dionisie Areopagitul este unul dintre misticii cei mai importanti ai Traditiei patristice rasaritene, figura enigmatica si autor al unei opere decisive pentru destinul misticii bizantine si occidentale.

 Profesor de patristica la Oxford, Londra iar apoi la Durham, Andrew Louth si-a dedicat eforturile restituirii sensului profund al teologiei la sfintii Parinti. Investigatiile sale s-au transformat intr-un veritabil itinerar spiritual care l-a condus in cele din urma la Ortodoxie. In chiar anul convertirii (1989), el a publicat aceasta excelenta introducere la Dionisie Areopagitul in care restituie cu migala, claritate si remarcabil discernamant intelectual, universul spiritual al autorului Ierarhiilor, al Numirilor divine si al Teologiei mistice.

Delimitandu-se de opinia comuna a savantilor occidentali si a multor teologi ortodocsi moderni care vad in Dionisie un filozof neoplatonic deghizat in haine crestine si deplang influenta sa asupra teologiei si Liturghiei bizantine, A. Louth demonstreaza convingator coerenta fundamental liturgica a universului dionisian, argumentand astfel decisiv corectitudinea Traditiei Bisericii in intelegerea si receptarea Corpusului Areopagitic. Volumul se recomanda de la sine ca un ghid indispensabil pentru toti cei interesati sa se initieze intr-una din cele mai fascinante opere teologice si mistice ale Rasaritului crestin. 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0701 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.