Disconfort in cultura

Disconfort in cultura
-25%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse
Preț: 8,93 lei
11,90 lei (-24,96%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Disconfort in cultura de Sigmund Freud. De numele lui Sigmund Freud (1856-1929) se leaga poate cea mai controversata teorie din filosofia culturii ultimelor secole: psihanaliza. Inceputa ca intreprindere psihoterapeutica, prima cura– din punct de vedere istoric– in care rolul terapeutic revenea exclusiv cuvantului, psihanaliza a fost condusa de Freud in mod firesc si in directia descoperirii resorturilor abisale ale culturii.

 

Disconfort in cultura (1930) este o lucrare de maturitate in care parintele psihanalizei investigheaza mecanismele care mentin coeziunea sociala, respectiv contraponderea lor, manifestata prin senzatia de disconfort care insoteste mai mult sau mai putin evident fiinta sociala.

 

„Supraeul unui epoci culturale are o origine asemanatoare cu a celui individual; se sprijina pe impresia pe care au lasat-o mari personalitati conducatoare, oameni de o forta spirituala coplesitoare sau cei la care una dintre tendintele umane a gasit configuratia cea mai puternica si mai pura, de aceea adesea si cea mai unilaterala.”


Numar pagini: 144
Anul aparitiei: 2011
Vezi și alte cărți: Sigmund, Freud

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1135 sec