Discurs asupra originii si fundamentelor inegalitatii dintre oameni de Jean-Jacques Rousseau

Discurs asupra originii si fundamentelor inegalitatii dintre oameni de Jean-Jacques Rousseau
-15%
Anul publicării: 2017
Categoria: Altele
Preț: 10,20 lei
12,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 6 zile lucratoare

DESCRIERE

"Omule, de oriunde ai fi si oricare ti-ar fi parerile, asculta: iata istoria ta, asa cum am citit-o nu in cartile semenilor tai, care sunt mincinoase, ci in natura, care nu minte niciodata. Tot ceea ce va veni de la ea va fi adevarat - fals nu va fi decit ceea ce voi adauga de la mine, fara sa vreau.

Epocile de care voi vorbi sunt foarte indepartate. Cit de mult te-ai schimbat fata de ceea ce erai! Ceea ce voi descrie este, ca sa spun asa, viata speciei tale, dupa calitatile pe care le-ai primit si pe care educatia si obiceiurile tale le-au putut perverti,
insa nu le-au putut distruge.

Simt ca exista o virsta la care omul ca individ ar vrea sa se opreasca; tu vei cerceta virsta la care ai fi dorit sa se opreasca specia ta. Nemultumit de starea ta actuala, din ratiuni care anunta pentru nefericitii tai urmasi chiar mai mari nemultumiri, poate ca vei dori sa te intorci in acele vremuri - si acest sentiment trebuie sa se constituieintr-un elogiu pentru strabunii tai, o critica la adresa contemporanilor si o viziune infricosatoare pentru cei ce-ti vor urma."


Anul aparitiei: 2017
Nr. pagini: 120

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1611 sec