Doctrina socului. Nasterea capitalismului dezastrelor

Doctrina socului. Nasterea capitalismului dezastrelor
-5%
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Proza Diversa
Preț: 44,56 lei
46,90 lei (-4,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Doctrina socului. Nasterea capitalismului dezastrelor. Prezentare - Doctrina socului. Nasterea capitalismului dezastrelor. O reexaminare polemica a economiei de piata excesiv liberalizate din ultimii 30 de ani, pornind de la Milton Friedman si Scoala de la Chicago si ajungand la politica militara a lui George W. Bush.

Lucrarea celebrei jurnaliste canadiene este o reexaminare polemica a economiei de piata excesiv liberalizate din ultimii 30 de ani, pornind de la Milton Friedman si Scoala de la Chicago si ajungand la politica militara a lui George W. Bush. Naomi Klein foloseste exemple din istoria recenta (razboiul din Irak, uraganul Katrina), pe care le integreaza intr-un context mult mai larg, pentru a prezenta o istorie alternativa a liberalismului. Autoarea No Logo ne propune si de aceasta data o teza indrazneata: dezastrele naturale sau turbulentele politice permit guvernelor si multinationalelor sa profite de socul in care se afla populatia si sa implementeze politici avantajoase pentru marile corporatii.
„Putine sunt cartile care ne ajuta cu adevarat sa intelegem prezentul. Doctrina socului este una dintre aceste carti.“ The Guardian

Traducere: Bogdan Lepadatu, Ciprian Siulea
Nr.pagini 526 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1334 sec