Dorina Zeca, Dreptul de proprietate. Hotarari ale Curtii Europene a Drepturilor Omului pronuntate in cauzele impotriva Romaniei

Dorina Zeca, Dreptul de proprietate. Hotarari ale Curtii Europene a Drepturilor Omului pronuntate in cauzele impotriva Romaniei
-23%
Preț: 46,20 lei
60,00 lei (-23%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 466
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Dreptul de proprietate.
 
Prezenta lucrare propune publicului o selectie a hotararilor relevante pronuntate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului in interpretarea si aplicarea art. 1 din Protocolul nr. 1 aditional la Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, in cauzele impotriva Romaniei, evidentiind intelesul notiunilor autonome, precum „bun”, „interes patrimonial”, „speranta legitima” sau „valoare patrimoniala”, „ingerinta” si „imposibilitate obiectiva de executare”.

Potrivit art. 1 “Orice persoana fizica sau juridica are dreptul la respectarea bunurilor sale. Nimeni nu poate fi lipsit de proprietatea sa decat pentru o cauza de utilitate publica si in conditiile prevazute de lege si de principiile generale ale dreptului international. Dispozitiile precedente nu aduc atingere dreptului statelor de a adopta legile pe care le considera necesare pentru a reglementa folosinta bunurilor conform interesului general sau pentru a asigura plata impozitelor ori a altor contributii, sau a amenzilor”.

Lucrarea este structurata in 8 capitole.

Despre autor

Coordonator Dorina Zeca

Dragos Calin

Judecator la Curtea de Apel Bucuresti, formator al Institutului National al Magistraturii pentru formarea profesionala continua dreptul Uniunii Europene, cooperare judiciara internationala in materie civila si comerciala, dreptul muncii si dreptul asigurarilor sociale; cercetator stiintific asociat al Institutului de Cercetari Juridice al Academiei Romane – Centrul de Studii de Drept European, director al Revistei Forumul Judecatorilor, membru in colegiul stiintific al revistei Jurisclasor CEDO si membru in colegiul de redactie al Revistei Curtii de Apel Bucuresti, membru fondator si copresedinte al Asociatiei Forumul Judecatorilor din Romania, membru al Consiliului de Administratie GEMME (mai 2010-prezent), vicepresedinte al GEMME - Groupement Européen des Magistrats pour la Médiation (mai 2010-mai 2012), membru fondator al C. I. M. J. (Conférence Internationale de Médiation pour la Justice) octombrie 2009, Paris, membru al Consiliului de Administratie si vicepresedinte C. I. M. J.  (iulie 2012-prezent).

Ionut Militaru

judecator, Tribunalul Bucuresti

Mihaela Vasiescu

Judecator, Curtea de Apel Targu Mures

Roxana-Maria Calin

judecator, Tribunalul Bucuresti

Anamaria Lucia Zaharia

Judecator, vicepresedintele Judecatoriei sectorului 5 Bucuresti, formator al Institutului National al Magistraturii pentru formarea profesionala continua in materia dreptului comercial, reprezentant al Sectiunii romane a GEMME -Groupement Européen des Magistrats pour la Médiation; membru in colegiul de redactie al Revistei Forumul Judecatorilor, al Revistei Jurisclasor CEDO si al Revistei Curtii de Apel Bucuresti, coordonator al sectiunii pentru magistrati a Revistei Medierea - Tehnica si Arta.

Paula-Andrada Cotovanu

Judecator, inspectia judiciara, Consiliul Superior al Magistraturii

Florin Mihaita

Judecator, Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti

Cristinel Ghigheci

Lavinia Circiumaru

Cristina Radu

Judecator, Judecatoria Constanta

Victor Horia Dimitrie Constantinescu

judecator, Judecatoria Alexandria

Alexandra Gherghesanu

Vasile Bozesan

Beatrice Ramascanu

Judecator, Tribunalul Bucuresti

Alexandra Lancranjan

Procuror, Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti

Iulian Balan

Nr. de pagini: 466
Anul aparitiei: 2017
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.064 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.