Drept administrativ. Editia a VII-a revazuta si actualizata

Drept administrativ. Editia a VII-a revazuta si actualizata
-10%
Anul publicării: 2012
Categoria: Administrativ
Preț: 63,00 lei
70,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Descriere:

Dreptul public este dreptul cetatii. Dreptul administrativ este dreptul aplicabil administratiei. Iar administratia este un segment al vietii publice, a carui particularitate consta in executarea legii si prestarea de servicii publice, in limitele legii, cat si in trasatura ei, de a se afla intr-o continua transformare, pentru a putea face fata nevoilor sociale pe care trebuie sa le satisfaca si care, la randul lor, sunt intr-o continua transformare.

Cursul nostru, Drept administrativ. Editia a VII-a revazuta si actualizata, se afla la cea de-a saptea editie a lui. Ne-am straduit ca fiecare noua editie sa aduca informatii adaptate acumularilor doctrinare si legislative intervenite. Pastrandu-i, in acelasi timp, structura consacrata deja si modul sistematizat de prezentare, inerent unui manual universitar.

Suntem adeptii tezei ca un curs universitar trebuie sa cuprinda informatiile de maxima necesitate pe care un student are datoria de a le cunoaste si pe care sa poata aseza abordari suplimentare, dezvoltari provenite din studiul propriu, din bibliografia care este foarte ampla si la indemnarea tinerilor - si nu numai - pe care ii formam. Credem ca greu nu este sa umpli pagini, sa scrii lucrari ample si mai mult sau mai putin inchegate, greu este sa esentializezi informatiile, atunci cand ne raportam la ceea ce trebuie sa reprezinte un curs universitar. Altfel stau lucrurile, insa, cu un tratat.

Specificul acestui tip de lucrare ingaduie aprofundarea temelor abordate, analiza complexa, interdisciplinaritatea, perspectivele multiple asupra fenomenului analizat. De aceea, in opinia noastra, titulatura"tratat elementar" este o contradictio in terminis cum spunea marea mea profesoara Sanda Ghimpu, alaturi de care mi-am desavarsit doctoratul in drept. Prezenta lucrare a fost redactata in baza legislatiei si doctrinei de specialitate existente pana la data de 15 decembrie 2011.Numar pagini:570
Anul aparitiei:2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1476 sec