Drept civil - Contractele speciale. Curs universitar (Bujorel Florea)

Drept civil - Contractele speciale. Curs universitar (Bujorel Florea)
-10%
Anul publicării: 2013
Categoria: General
Preț: 32,40 lei
36,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Actualul Cod civil, adoptat prin Legea nr. 287/2009 completat si modificat prin Legea nr. 71/2011 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil a intrat in vigoare la data de 1 octombrie 2011. Acesta a inlocuit, in mod necesar si util, vechiul Cod civil din 1865 care a marcat inceputul dreptului civil modern, cu principiile, institutiile si terminologia juridica adecvata in sistemul romanesc de drept.

Actualul Cod civil imbratiseaza conceptia monista, dupa modelul Codului civil al provinciei Quebec din Canada, adoptat in anul 1991. Intrucat la elaborarea actualului Cod civil, legiuitorul roman a avut ca punct de plecare un model care reglementa raporturile civile la nivelul unei provincii, ce se completau, desigur, cu normele civile adoptate la nivel federal, nu se poate spune, fara rezerve, ca aceasta reglementare ar fi in afara observatiilor critice. De altfel, desi pare paradoxal, avand in vedere perioada relativ scurta de timp scursa de la intrarea in vigoare a actualului Cod civil, doctrina abunda in studii si lucrari care semnaleaza reglementarile strambe cuprinse in acest act normativ.

Pana la urma, desi departe de a reprezenta un lucru rau, opiniile doctrinare si jurisprudentiale au menirea de a corecta, in baza unor explicatii logice institutiile juridice, astfel ca, totusi,„viata sfarseste prin a triumfa”.
Date tehnice


Data aparitiei: Octombrie 2013
Format: Academic
Pagini: 330

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1482 sec