Drept civil. Materia pentru anul I. Sinteze de teorie si teste de verificare

Drept civil. Materia pentru anul I. Sinteze de teorie si teste de verificare
-10%
Anul publicării: 2009
Categoria: General
Preț: 19,80 lei
22,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Dreptul, ca si statul, este o categorie istorica aparuta pe o anumita treapta de dezvoltare a societatii omenesti, si anume in oranduirea sclavagista pentru apararea intereselor publice ale formatiunilor statale, precum si cele particulare ale cetatenilor intemeiate pe proprietatea privata asupra bunurilor.

Cuvantul“drept” are mai multe intelesuri
    a) Prin“drept” intelegem totalitatea normelor juridice adoptate de organele statului in scopul reglementarii relatiilor dintre oameni in cadrul societatii. Acesta este dreptul obiectiv.
    Totalitatea normelor de drept in vigoare la un moment dat formeaza  dreptul pozitiv, acesta este dreptul obiectiv privit in dinamica sa.
    b) In al doilea rind prin“drept” se  intelege prerogativa (facultatea, posibilitatea) unei persoane de a avea o anumita conduita, de a indeplinii anumite acte juridice, de a exercita drepturile prevazute si ocrotite de dreptul obiectiv si de a pretinde persoanei obligate sa aiba o comportare corespunzatoare dreptului sau, ce poate fi impusa la nevoie prin forta de constrangere a statului. Acesta este dreptul subiectiv.
    c) In a treia acceptiune, cuvantul“drept” desemneaza sintagma“]tiinta dreptului” - stiinta sociala, care studiaza legile existentei si dezvoltarii statului si dreptului, institutiile politico-juridice, si formuleaza principiile  generale de conducere ale societatii, studiaza fenomenul juridic in toate formele sale de manifestare.

Nr. de pagini : 176
Anul aparitiei :  2009

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0997 sec