Drept civil. Obligatii - in reglementarea noului Cod civil (Vasilescu)

Drept civil. Obligatii - in reglementarea noului Cod civil (Vasilescu)
-20%
Editura:
Anul publicării: 2012
Preț: 76,00 lei
95,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Obligatiile reprezinta una dintre cele mai importante si, poate, cea mai dificila materie reglementata de noul Cod civil. Iar aceasta carte este printre primele care analizeaza in ansamblu partea generala a obligatiilor in noul Cod civil, adica ceea ce se numeste teoria generala a obligatiilor civile. Este vorba despre sensul, intemeierea si explicarea mecanismelor obligationale.

Cartea trateaza toate institutiile clasice ale obligatiilor: transformarea, transmiterea si stingerea obligatiilor, garantiile– personale si reale si izvoarele obligatiilor– faptul juridic licit, actul unilateral, contractul si raspunderea civila delictuala.

In prefata lucrarii, autorul, profesor la Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, dezvaluie ca, scriind aceasta carte, a fost interesat„nu numai cum este acum obligatia reglementata, dar si care e punctul de fractura cu vechiul codice, care este sursa intelectuala, iar nu atat normativa, a reglementarii din noul Cod civil. Dar o carte de drept este prin definitie un efort de a explica tehnic obligatia civila, de aceea nu am putut consacra randuri prea lungi sensurilor non-juridice ale textelor analizate. Texte care impun un efort exegetic ce va trebui suplimentat in viitor cu mai multa jurisprudenta, dar si cu o reflexie asupra sensurilor culturale ale noii legi. Toate acestea vor ramane de facut in viitor, care cu cat se apropie, cu atat va face din noul cod o lege veche.”
Numar pagini:704
Anul aparitiei:2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1148 sec