Drept civil. Persoanele. Editia 6

PRP: 69,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 60,11 lei
Diferență: 9,79 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

Autorul realizeaza o sintetizare a principalelor probleme pe care le ridica studiul celor doua mari categorii de subiecte ale dreptului civil: persoana fizica si persoana juridica. Nu doar analiza dreptului pozitiv sta la baza lucrarii, ci sunt valorificate si cele mai noi rezultate ale confruntarilor doctrinare in ceea ce priveste modul de abordare a omului ca subiect si obiect al dreptului. Acest fapt, ca si bogata bibliografie romana si straina citata, impreuna cu o prezentare a legislatiei conexe si a jurisprudentei fac din aceasta lucrare un reper important pentru toti cei preocupati de studiul subiectelor dreptului civil sau de rezolvarea unor aspecte practice

Editia 6 se impune ca urmare a modificarii Codului civil in ceea ce priveste dispozitiile referitoare la punerea sub interdictie a persoanei fizice. Precum editiile anterioare, si cea de fata continua in aceeasi maniera aprofundata care sa permita o mai buna intelegere a materiei persoanelor, analizand in special noile reglementari efectuate de legiuitor ca urmare a declararii neconstitutionalitatii art. 164 C.civ.

Din cuprins

  • Notiunea, reglementarea si clasificarea persoanelor fizice
  • Capacitatea civila a persoanei fizice
  • Identificarea persoanei fizice
  • Notiunea, clasificarea, elementele constitutive si identificarea persoanelor juridice
  • Reorganizarea persoanei juridice

Puncte forte

  • sunt sintetizate principale probleme pe care le ridica studiul celor doua mari categorii de subiecte ale dreptului civil: persoana fizica si persoana juridica
  • sunt valorificate cele mai noi rezultate ale confruntarilor doctrinare in domeniu
  • cuprinde prezentarea legislatiei conexe si a jurisprudentei relevante
  • ample referinte bibliografice

Despre autori

Eugen CHELARU a fost profesor universitar doctor, Decan al Facultatii de Stiinte Juridice si Administrative, Universitatea din Pitesti, avocat.

Marius CHELARU este membru al Baroului din Bucuresti din 2012, in prezent avocat in cadrul Societatii Civile de Avocati Stoica & asociatii.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0623 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.