Drept comercial. Editia 4
43,92 lei
54,90 lei (-20%)

Drept comercial. Editia 4

Drept comercial. Editia 4
-20%
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 440
Categoria: Comercial
Preț: 43,92 lei
54,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Drept comercial. Editia 4. Angheni Smaranda, Stoica Camelia, Volonciu Magda

Prezenta lucrare este o ediţie nouă, actualizată, a cursului de Drept comercial cuprinzând legislaţia, doctrina şi jurisprudenţa relevantă privind „materia comercială”.

Un spaţiu important în lucrare este destinat problematicii societăţilor comerciale potrivit ultimelor reglementări, respectiv Legea nr. 441/2006 şi O.U.G. nr. 82/2007 de modificare a Legii nr.31/1990 republicată, privind societăţile comerciale. Principiile guvernării corporatiste au determinat un cadru legislativ în „quasitotalitate” nou, privind constituirea, organizarea şi funcţionarea societăţilor comerciale, cu specială privire asupra protecţiei drepturilor acţionarilor minoritari, asupra conducerii şi administrării societăţilor comerciale pe baza sistemului unitar sau a sistemului dualist; fundamentul raporturilor juridice dintre administrator, director, pe de o parte şi societatea comercială pe de altă parte etc. O altă „instituţie juridică ce formează substanţa materiei comerciale” este insolvenţa comercianţilor şi a altor categorii de debitori la care se referă Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, care este analizată în detaliu, în cuprinsul lucrării de faţă.

Fiind destinat, în primul rând studenţilor, cursul reprezintă un instrument de bază privind însuşirea cunoştinţelor care formează „materia comercială” fără a avea pretenţia epuizării problemelor de drept teoretice şi practice legate de interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor legale.

Lucrarea este, în acelaşi timp, o provocare la noi reflecţii cu privire la posibilele probleme de drept legate de instituţiile juridice tratate.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1381 sec