Drept constitutional si institutii politice

Drept constitutional si institutii politice
-20%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Constitutional
Preț: 63,92 lei
79,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Drept constitutional si institutii politice de Iancu Gheorghe. Cursul de“Drept constitutional si institutiile politice” se constituie intr-o analiza aprofundata tuturor institutiilor juridice ale dreptului constitutional si institutiilor politice, privite ca ius, grupate in doua materii, si anume: prima– Dreptul constitutional si cea de-a doua– Institutiile politice.
„Dreptul constitutional” cuprinde analiza terminologica a unor concepte si categorii necesare intelegerii intregii materii; a teoriei constitutiei; a institutiei cetateniei si a celei a drepturilor, libertatilor si indatoririlor fundamentale.„Institutiile politice” cuprind analiza teoriei puterii si a statului; a aspectelor constitutionale ale statului; a partidelor politice; a sistemului electoral; a institutiilor politice ale statului, cum ar fi parlamentul, guvernul, seful statului, autoritatea judecatoreasca si jurisdictia constitutionala.
Toate institutiile juridice ale dreptului constitutional si ale institutiilor politice sunt examinate si analizate in contextul jurisprudentei jurisdictiilor constitutionale romane si ale altor state.

Data aparitiei: 2010
Nr pagini : 592
Vezi și alte cărți: Constitutional, Drept

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1166 sec