Drept fiscal. Fiscalitate. Obligatii fiscale. Declaratii fiscale. Editia 3 - Dan Drosu Saguna (Conform noilor reglementari fiscale 2018)

Drept fiscal. Fiscalitate. Obligatii fiscale. Declaratii fiscale. Editia 3 - Dan Drosu Saguna (Conform noilor reglementari fiscale 2018)
-20%
Preț: 61,52 lei
76,90 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 442

DESCRIERE

Intr-o analiza detaliata si clara aceasta editie prezinta noi capitole si sectiuni, cum ar fi capitolul privind accizele si taxele speciale, care intregeste Partea a II-a a cursului, Obligatia fiscala, ori sectiunea privind obligatiile contribuabililor platitori de TVA. De asemenea, raportat la importanta normelor dreptului financiar, au fost avute in vedere toate modificarile si completarile legislative intervenite, respectiv O. G. nr. 30/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala si O. U. G. nr. 79/2017 pentru pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Despre lucrare

In contextul intrarii in vigoare la 1 ianuarie 2016 a noilor reglementari fiscale: noul Cod fiscal (Legea nr. 227/2015) si noul Cod de procedura fiscala (Legea nr. 207/2015) cursul realizeaza o analiza ampla a principalelor institutii ale dreptului fiscal in concordanta cu schimbarile legislative recente in domeniu, atat la nivel national, cat si unional. Lucrarea combina elementele teoretice din domeniul fiscal cu cele practice impuse de realitatea economica nationala in materia fiscalitatii, avand un rol informativ si documentar in special pentru studentii facultatilor de drept sau ai facultatilor economice, profesionistilor din domeniu, dar si celor care doresc sa aprofundeze aspectele fiscale ale realitatii economice.


Din cuprins

    notiuni generale privind fiscalitatea
    sistemul fiscal, fiscalitatea, politica fiscala
    obligatiile fiscale: obligatia bugetara, impozite, taxe si contributii sociale
    impozitul pe profit, pe dividende, pe reprezentante
    impozitarea persoanelor fizice si a microintreprinderilor
    impozitele locale
    stingerea obligatiilor fiscale
    conventii fiscale internationale si dubla impunere
    taxa pe valoarea adaugata
    taxele vamale
    accizele si alte taxe speciale
    inspectia fiscala
    raspunderea juridica in dreptul fiscal
    cazierul fiscal

 
Puncte forte

    prezinta detaliat noile reglementari fiscale din 2018
    explicare clara si concisa a informatiilor din sfera fiscala si procesual fiscala
    cuprinde anexe cu principalele declaratii fiscale si instructiuni de completare
    index legislativ si jurisprudential
    referinte bibliografice ample, necesare perfectionarii cunostintelor in domeniu

Despre autori

Dan Drosu SAGUNA este profesor universitar doctor, titular al disciplinelor: Drept financiar si fiscal; Drept bancar si valutar, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti si profesor asociat la mai multe universitati si institutii universitare, cum ar fi Universitatea Ecologica, Universitatea „Titu Maiorescu”, Universitatea „Romano-Americana”, precum si conducator de doctorat in Drept fiscal. Din 2010 este Directorul Institutului Notarial Roman.


Daniela Iuliana RADU este avocat, asistent universitar doctor, titular al disciplinelor: Drept financiar-bancar si Dreptul

Nr. de pagini: 442
Anul aparitiei: 2018

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.091 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.