Drept international privat. Partea generala

Drept international privat. Partea generala
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: General
Preț: 68,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea pastreaza modul de concepere si redactare al scolii romane de drept international privat, tratand problemele generale legate de raporturile de drept privat si solutiile conflictualiste specifice partii generale a disciplinei.
Materia a fost impartita in trei mari titluri relative la dreptul international privat ca ramura juridica si stiinta a dreptului, teoria generala a conflictelor de legi si principalele solutii conflictualiste impartasite de majoritatea sistemelor de drept. Cursul trateaza in partea generala principalele solutii conflictualiste lex personalis, lex rei sitae, locus regit actum, lex contractus, lex voluntatis, lex loci delicti commissi si legea pavilionului, intrucat ele tin de teoria conflictului de legi si sunt distincte de analizarea solutiilor conflictualiste pe materii juridice.
Lucrarea pune in lumina valoarea deosebita a scolii romane de drept privat, afirmata inca din secolul al XIX-lea, si mostenirea remarcabila lasata de doctrina europeana din ultimele doua secole, care obliga teoreticienii si practicienii zilelor noastre la studii profunde asupra corelatiei dintre realitatile vietii si solutiile conflictualiste date de legislatie si jurisprudenta. Studiul dreptului international privat vine sa incununeze intregul studiu al dreptului civil in sens larg, din perspectiva relatiilor internationale in afara carora societatea nu isi poate urma cursul.


Autori: Bianca Maria, Carmen Predescu
Numar pagini    536
Data aparitie    14 Ianuarie 2011
Tip coperta    Necartonata

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1239 sec