Drept international public. Caiet de seminar

Drept international public. Caiet de seminar
-20%
ISBN: 973-655-804-5
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 272
Categoria: Carti diverse
Preț: 15,70 lei
19,62 lei (-19,98%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Drept international public. Caiet de seminar

Prezentare:

Lucrarea reprezinta un complement practic al cursului universitar al doamnei prof. univ. dr. Raluca Miga-Besteliu, „Drept international public, capitolele Caietului de seminar urmarind in mod firesc, atat sub aspectul denumirii, cat si al succesiunii, capitolele din cursul universitar al doamnei profesoare Raluca Miga-Besteliu.
Materia dreptului international public este prezentata intr-o maniera noua si inedita, punand accentul pe aspectul practic, pentru a oferi studentilor o imagine asupra aplicarii in „viata internationala” a notiunilor si conceptelor dreptului international. Din acest motiv, sunt exemplificate notiuni si concepte ale dreptului international cu extrase din doctrina, din jurisprudenta internationala (a tribunalelor arbitrale, Curtii Permanente de Justitie Internationala, Curtii Internationale de Justitie etc.), din tratate internationale, prezentand, de asemenea, si o serie de „cazuri” cu relevanta din punct de vedere al dreptului international. Autoarele au dorit utilizarea a cat mai multe materiale din doctrina si jurisprudenta straina in materie, avand in vedere ca, la ora actuala, astfel de materiale sunt relativ dificil de procurat, de cele mai multe ori neexistand o traducere corespunzatoare in limba romana. In mod firesc, atunci cand s-a impus, s-au indicat referintele bibliografice, autorii materialelor citate pastrand neafectate drepturile de autor asupra ansamblului operei respective. In cazul in care anumite cazuri din jurisprudenta internationala au fost tratate de o maniera extensiva, au fost prezentate pe scurt si situatia de fapt in speta respectiva.
Pentru fixarea notiunilor prezentate atat din punct de vedere teoretic, cat si practic, in fiecare capitol al lucrarii exista un numar semnificativ de exercitii variate (intrebari, propuneri de eseuri, spete, procese simulate), menite sa ajute la intelegerea celor mai importante concepte ale dreptului international public.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1040 sec