Drept penal. Partea introductiva - preliminara (Roxana Oana Ionescu, Ion Ifrim)

Drept penal. Partea introductiva - preliminara (Roxana Oana Ionescu, Ion Ifrim)
-15%
Preț: 21,25 lei
25,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2013
Categoria: General

DESCRIERE

Doi distinsi membri ai corpului didactic si doctori in stiintele penale si-au propus sa trateze in cateva volume materia dreptului penal prevazuta in programele de invatamant universitar.

Volumul de fata este primul din aceasta serie si se ocupa - dupa un capitol intitulat–„Notiuni introductive ale stiintei dreptului penal”–, de legea penala sub multiple aspecte; notiuni generale; interpretarea legii penale si aplicarea legi penale in spatiu si timp.

Expunerea urmareste cu fidelitate cerintele programei analitice universitare (drept penal aprofundat) autorii analizand sistematic documentat si competent institutiile juridico-penale care fac obiectul studiului acestei materii in primul volum al cursului.

Este evidenta si preocuparea autorilor de a explica cat mai clar chiar cele mai dificile notiuni ale materiei tratate, exemplele care insotesc multe din aceste explicatii fiind edificatoare si convingatoare.

De asemenea, remarcam grija autorilor pentru o explicare corecta in lumina doctrinei penale si a legislatiei, a conceptelor juridico-penale pe care le folosesc si eforturile facute pentru a stimula pe studenti sa-si insuseasca aceste cunostinte si sa reflecteze asupra continutului notiunilor predate.

Limbajul folosit este pe deplin corespunzator autorii preferand sa se faca intelesi de studenti decat sa fie admirate pentru expresiile excesiv de tehnice folosite.

In ansamblul sau acest volum poate fi considerat ca o reusita a autorilor ceea ce ii va indemna sa continue opera inceputa si sa dea publicitatii si celelalte volume.

prof. univ. dr. George Antoniu
Autor: Roxana Oana Ionescu, Ion Ifrim
Format: A5
Pagini: 140

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.