Drept penal. Partea speciala, editia a II-a, volumul II

Drept penal. Partea speciala, editia a II-a, volumul II
-20%
ISBN: 973-655-713-8
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 632
Categoria: General
Preț: 50,58 lei
63,22 lei (-19,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Drept penal. Partea speciala, editia a II-a, volumul II

Prezentare:

Dreptul penal pune la indemana societatii mijloacele necesare prin care aceasta isi apara existenta, continua devenire si dezvoltare democratica impotriva raului major reprezentat de criminalitate.
El este raspunsul dat de societate nevoii vitale de aparare impotriva pericolului reprezentat de criminalitate, nevoie impusa de ratiunea primordiala, coexistenta sociala, ca singura modalitate de a fi proprie vietii civilizate, organizate.
Daca partea generala a dreptului penal stabileste, reglementeaza cadrul general in care are loc si se desfasoara reactia, lupta societatii impotriva criminalitatii, partea speciala, preluand si respectand principialitatea si institutiile acesteia, concretizeaza, determina faptele periculoase social care sunt stabilite ca infractiuni, impunand aplicarea pedepselor. Partea speciala a dreptului penal este mijlocul prin care societatea realizeaza lupta sa impotriva criminalitatii.
Lucrarea de fata realizeaza, intr-o abordare stiintifica, unitara si sistematica, cercetarea, studierea tuturor infractiunilor prevazute in partea speciala a noului Cod penal roman si evidentiind deopotriva reusitele si nereusitele acestuia formuleaza observatii pertinente urmate de propuneri de lege ferenda judicios argumentate.
Adresata deopotriva teoreticienilor, studentilor si practicienilor dreptului, lucrarea pune la dispozitia acestora informatii bogate si diverse, puncte de vedere si solutii menite sa ofere argumente si motivatii stiintifice ale luptei impotriva criminalitatii.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1650 sec