Drept penal. Partea speciala II. Curs tematic - Valerian Cioclei

Drept penal. Partea speciala II. Curs tematic - Valerian Cioclei
-20%
Preț: 79,20 lei
99,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 504
Categoria: General

DESCRIERE

Lucrarea, dupa cum si titlul o indica, isi propune o abordare tematica, fiind analizate doar acele infractiuni din Codul penal care fac parte din tematica prevazuta pentru materia Drept penal. Partea speciala din semestrul al doilea, conform fisei disciplinei de la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti. Astfel, lucrarea este destinata, in primul rand, studentilor, in vederea pregatirii examenului semestrial. Totodata, absolventii pot utiliza aceasta lucrare pentru pregatirea examenului de licenta si examenelor de intrare in profesie (avocatura, magistratura) pentru partea corespunzatoare din tematica. In sfarsit, lucrarea poate fi utila si practicienilor, deoarece, intr-o justitie penala plina de incertitudini, de„intrebari prealabile”, orice opinie lamuritoare asupra unei chestiuni de drept poate fi utila.

Din cuprins

    Infractiuni contra autoritatii
    Infractiuni contra infaptuirii justitiei
    Infractiuni de coruptie si de serviciu
    Infractiuni de fals
    Infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice
    Infractiuni contra familiei

Puncte forte

    tratarea tematica a materiei, urmarind structura Codului penal
    tratarea infractiunilor conform schemei clasice de analiza
    examinarea unor ipoteze ignorate sau tratate sumar in literatura de specialitate
    analiza unor probleme de drept controversate
    indicarea practicii judiciare relevante, inclusiv a celei aparute dupa intrarea in vigoare a noului Cod penal
    propunerea de solutii pentru problemele identificate


Despre autori

Cristina ROTARU este conferentiar universitar, Drept penal– Partea speciala si Criminologie, Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti; formator la Institutul National al Magistraturii; judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Andra-Roxana TRANDAFIR este avocat; asistent universitar la disciplinele Criminologie si Drept penal. Partea speciala la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti; secretar de redactie al revistei Analele Universitatii din Bucuresti– Seria Drept; secretar general al Asociatiei Henri Capitant a Prietenilor Culturii Franceze– Romania; reprezentant al Romaniei in cadrul Grupului Partener al Institutului Max Planck pentru Criminologie Balcanica, stabilit cu Universitatea din Zagreb; editor sef al newsletter-ului Grupului Partener al Institutului Max Planck pentru Criminologie Balcanica.

Valerian CIOCLEI este profesor universitar, Criminologie si Drept penal– partea speciala, Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti; Membru al Senatului Universitatii din Bucuresti; avocat (din 1993); Membru in Consiliul stiintific al INPPA (din 2012); Membru al Comisiei de redactare a Noului Cod penal; profesor invitat la Universitatea Paris I Panthéon-Sorbonne si la Universitatea Rennes 1.

Nr. de pagini : 504
Anul aparitiei : 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.081 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.