Drept penal. Partea speciala. Infractiuni contra persoanei

Drept penal. Partea speciala. Infractiuni contra persoanei
-20%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: General
Preț: 39,92 lei
49,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Partea speciala a dreptului penal privita ca stiinta ori ca disciplina de studiu, are menirea de a facilita intelegerea incriminarilor si a modului in care diferite fapte penale pot fi incadrate in tiparele fixate de legiuitor. Este o operatie de transpunere in formule, adica in articole de lege, a unor fapte de viata, considerate intolerabile pentru derularea normala a relatiilor sociale.


Pentru cei care stapânesc litera si spiritul Codului, orice formula are o traducere clara in fapte penale concrete, si orice fapta penala concreta poate fi transpusa intr-o formula.
Operatia pare simpla, dar nu este, deoarece faptele de viata, faptele penale in acest caz sunt, de regula, de o mare complexitate si cu greu se lasa incadrate in tipare. Aspiratia spre exactitatea formulei matematice, in perma-nenta confruntare cu incertitudinea data de complexitatea oricarei fapte penale, reprezinta, deopotriva, dificultatea si atractivitatea acestei discipline juridice, pe care o numim Drept penal– partea speciala.


Data aparitiei: 21 Dec 2009
Nr pagini : 304

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1135 sec