Drept penal roman. Partea speciala (Filipas Avram)

Drept penal roman. Partea speciala (Filipas Avram)
-10%
Anul publicării: 2008
Pagini: 512
Format: 17x24
Categoria: General
Preț: 45,00 lei
50,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Avram FILIPAS - DREPT PENAL ROMAN.

Profesor la Universitatea din Bucureşti şi la Universitatea Titu Maiorescu, Avram Filipaş a dat un nou sens noţiunilor de "prestigiu didactic" şi "model spiritual". Maestru al ştiinţelor juridice şi autentic mentor, a format zeci de generaţii de studenţi într-un domeniu de mare dificultate şi extraordinară importanţă: Dreptul Penal.

Prezenta lucrare îi împlineşte dorinţa Profesorului de a strânge între copertele unei cărţi noi rodul gândirii sale juridice, reunind prelegerile ţinute în faţa studenţilor de-a lungul mai multor semestre, în cadrul cursului de Drept Penal-partea specială.

Parcurgând-o, asistăm la o serie de cursuri vii şi substanţiale, care exprimă inteligenţa, dinamismul şi farmecul celui care le-a gândit şi le-a rostit, opere de profunzime şi rigoare ştiinţifică. Din ele răsună vocea Profesorului, ca şi când noi, cititorii, am participa direct la expunerea din amfiteatrul universitar.

Experienţa lecturii ne transferă în labirintul luminos al unei gândiri complexe, într-o lume esenţială, de idei, de subtile conexiuni logice şi ingenioase speculaţii. Cursul Profesorului Filipaş configurează universul fascinant al unei strălucite demonstraţii de raţionament juridic, de erudiţie şi enciclopedism, într-o abordare didactică şi epistemologică nouă, interdisciplinară.

Studenţii şi specialiştii în drept penal vor găsi în curs opinii riguros argumentate ştiinţific, analize deosebit de bogate şi comentarii ample pe marginea articolelor din Codul penal, mai complexe şi mai atrăgătoare decât textul rece al lucrărilor de specialitate, dar numai cei prezenţi în amfiteatru îşi vor aduce aminte de cuvintele care ne atenţionau că vom audia un curs gândit şi creat pe loc, în faţa noastră şi nu o lecţie repetată în virtutea rutinei şcolare. Uneori găsim în curs o formă de adresare la persoana a doua singular, cu valoare impersonală, prin care putem deduce un dialog cu un partener (studentul, practicianul etc.) sau chiar cu sine însuşi, aspect ce întreţine autenticitatea cursului.

Această lucrare, aşezată sub autoritatea unui nume de înaltă rezonanţă ştiinţifică şi umană, ca un semn de aristocraţie a spiritului, va deveni, fără îndoială, un instrument nepreţuit pentru specialişti, cercetători şi studenţi.

În marea-i generozitate, Profesorul Avram Filipaş ne-a lăsat, odată cu moştenirea sa academică, şi un monument spiritual de inestimabilă valoare, expresie a unei gândiri irepetabile şi a unei cariere exemplare.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1781 sec