Drept privat roman - Editie revazuta si adaugita (Emil Molcut)

Drept privat roman - Editie revazuta si adaugita (Emil Molcut)
-10%
Anul publicării: 2010
Categoria: General
Preț: 45,00 lei
50,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Problema importantei"dreptului privat roman" s-a pus inca din epoca renasterii, pentru ca dreptul privat roman a trait o viata proprie, in sensul ca a supravietuit societatii care l-a creat si s-a aplicat atat in Evul Mediu, cat si in epoca moderna, spre deosebire de toate celelalte sisteme de drept ale antichitatii, care au ramas simple documente arheologice si prezinta numai o valoare culturala sau de cunoastere. Acest fenomen de vitalitate cu totul exceptionala a fost explicat fie prin factori de natura obiectiva, fie prin factori de natura subiectiva.

Cert este faptul ca"dreptul privat roman" este expresia juridica generala si abstracta a relatiilor dintro societate care se intemeiaza pe proprietatea privata si pe economia de schimb. Astfel incat, orice societate, din orice epoca istorica, daca se intemeiaza pe proprietatea privata si pe economia de schimb, gaseste gata elaborate in dreptul privat roman, toate conceptele, categoriile, principiile si institutiile necesare in vederea reglementarii juridice a acestor relatii.

Prezenta editie a fost completata cu un capitol de terminologie juridica romana, in care, alfabetic, sunt explicati aproape 1500 de termeni din dreptul roman.

Nr. de pagini: 528
Anul aparitiei: 2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1162 sec