Drept procesual penal. Partea generala. Note de curs. Editia a 5-a

Preț: 75,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

Lucrarea Drept procesual penal. Partea generala. Note de curs a prins contur pornind de la ideea unui material de studiu concis si accesibil, dedicat studentilor facultatilor de drept. Cartea este structurata in sapte capitole, in care sunt prezentate toate institutiile prevazute in Partea generala a Codului de procedura penala.

Modalitatea de abordare a materiei si claritatea stilului faciliteaza asimilarea informatiilor care vizeaza aceste institutii, analizandu-le atat prin prisma modificarilor legislative intervenite, cat si a numeroaselor decizii ale Curtii Constitutionale si ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie in materie. In scopul explicarii adecvate, Notele de curs contin scheme grafice, exemple teoretice si practice utile oricarui student interesat sa inteleaga, sa retina si sa fixeze cat mai bine notiunile dobandite. Mai mult decat atat, autorii propun si un sistem de verificare a cunostintelor, prin inserarea la finalul fiecarui capitol a unor intrebari recapitulative.

La elaborarea acestei a 5-a editii au fost avute in vedere modificarile legislative intervenite pana in luna octombrie 2023, prin care au fost puse in acord dispozitiile Codului de procedura penala cu deciziile Curtii Constitutionale de admitere a unor exceptii de neconstitutionalitate, precum si deciziile in recursuri in interesul legii sau hotararile prealabile pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie in unificarea interpretarii si aplicarii legii de catre instantele judecatoresti. Au fost adaugate noi diviziuni in cadrul sectiunilor care descriu metodele speciale de supraveghere sau cercetare si audierea martorilor si au fost dezvoltate explicatiile privind institutii precum constituirea partii civile in procesul penal, abtinerea si recuzarea, audierea persoanelor vatamate, valorificarea bunurilor mobile sechestrate, in acord cu noile modificari.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0624 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.