Dreptul familiei 2011
55,80 lei
62,00 lei (-10%)

Dreptul familiei 2011

Dreptul familiei 2011
-10%
Anul publicării: 2011
Categoria: Constitutional
Preț: 55,80 lei
62,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea"Dreptul familiei" cuprinde rezolvari noi, cu fundamentari proprii, pline de substanta. Sunt de remarcat si bogatele referinte istorice ori de drept comparat, mai ales in privinta divortului. De asemenea, sunt citate numeroase lucrari din literatura de specialitate romana ori straina, hotarari ale Curtii Europene a Drepturilor Omului, decizii ale Curtii Constitutionale, decizii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, precum si ale altor instante judecatoresti nationale.

Sub acest din urma aspect, lucrarea surprinde - in aceeasi maniera critica - si primele hotarari judecatoresti pronuntate in baza noului Cod civil in materii precum autoritatea parinteasca si desfacerea casatoriei. Nu sunt ocolite nici problemele delicate ale dispozitiilor tranzitorii cuprinse in Legea nr. 71/2011, autorii expunand argumentat opiniile in legatura cu aplicarea in timp a noilor prevederi.

Scrisa cu claritate si precizie, aceasta remarcabila aparitie editoriala infatiseaza tabloul la zi al institutiilor dreptului familiei, ceea ce vadeste caracterul sau utilitar atat din perspectiva teoretica, dar si ca un veritabil ghid practic.


Elaborata dupa dispozitiile noului Cod civil, lucrarea"Dreptul familiei" integreaza o serie de cercetari pregatitoare ale autorilor, materializate in articole publicate in reviste de specialitate, in comunicari stiintifice interne si internationale, precum si in teza de doctorat dedicata regimurilor matrimoniale, sustinuta la Institutul de cercetari juridice al Academiei Romane de catre autoarea cartii.

Demers temerar si, deopotriva, laudabil intr-o perioada in care cuvantul de ordine este"asteptarea" unor opinii ori dezlegari jurisprudentiale, prezentul curs nu se limiteaza la simple comentarii ale noii reglementari, ci realizeaza o analiza ampla a institutiilor dreptului familiei in configuratia stabilita, in principal, de noul Cod civil. Prezentarea este facuta intr-o maniera critica, fiind evidentiate atat progresele legislative aduse de noul cod, cat si o serie de lipsuri ale acestuia.


Autori: Lupascu Dan,Craciunescu Cristiana Mihaela
Data aparitiei: Decembrie 2011
Format: Academic 17 X 24 cm
Numar de pagini: 478

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1427 sec