Dreptul familiei si actele de stare civila conform Noului Cod civil

Dreptul familiei si actele de stare civila conform Noului Cod civil
-20%
Editura:
Anul publicării: 2012
Preț: 39,20 lei
49,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cursul de fata prezinta o analiza detaliata a dreptului familiei, ca ramura a sistemului de drept, raportat la noua viziune a legiuitorului roman asupra relatiilor de familie si a celor asimilate acestora, care in prezent sunt cuprinse in reglementarea unitara a Codului civil.

Autoarea examineaza institutiile de baza ale dreptului familiei– casatoria, logodna, regimurile matrimoniale, rudenia si afinitatea, filiatia, obligatia legala de intretinere, autoritatea parinteasca, adoptia– si prezinta atat opiniile din doctrina de specialitate si practica judiciara in materie, cat si propriile opinii si propuneri de lege ferenda. De asemenea, sunt prezentate dispozitiile Legii nr. 119/1996 privind actele de stare civila, recent republicata.

Prin acest demers se urmareste facilitarea dobandirii cunostintelor si intelegerea acestei discipline de catre studentii facultatilor de drept, dar cartea poate fi utila si teoreticienilor, practicienilor, precum si tuturor celor interesati de problemele legate de familie in general.
Numar pagini:352
Anul aparitiei:2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1193 sec