Dreptul transporturilor

Dreptul transporturilor
-20%
ISBN: 973-655-771-5
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 384
Preț: 28,78 lei
35,97 lei (-19,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Dreptul transporturilor

Prezentare:

Continutul manualului reflecta, in parte, procesul de reforma pe care il parcurge Romania in domeniul transporturilor si, implicit, preluarea aquis-ul comunitar. In conditiile intensificarii traficului de persoane si marfuri, determinat de imperativul ca Romania are statut de „economie de piata functionala” si de procesul integrarii noastre in cadrul structurilor europene, importanta transporturilor este mai evidenta ca oricand.
Studierea cursului permite acumularea unor cunostinte de drept intern, de drept material comunitar si rezultat din unele tratate internationale, ratificate de Romania, in domeniul transporturilor.Demersul teoretic al autoarelor valorifica opiniile exprimate in doctrina de specialitate si solutiile celei mai recente practici judiciare nationale si internationale. Caracterul analitic al lucrarii confera o abordare riguroasa a particularitatilor fiecarei categorii si modalitati de transport – feroviar, rutier, aerian, maritim, fluvial, ori multimodal.
Cursul este structurat pe capitole si subcapitole, care constituie tot atatea teme de analiza referitore la notiunile generale privind contractul de transport, politica transporturilor comunitare si implicatiile asupra dreptului romanesc, incheierea si obligatiile partilor in contractul de transport, regimul juridic al marfurilor transportate, raspunderea partilor in contractul de transport, particularitatile raspunderii carausului, precum si raporturile procesuale in domeniul dreptului transporturilor.
Prin bogatul si diversificatul continut lucrarea este utila atat studentilor facultatilor de drept, celor cu profil economic, practicienilor si teoreticienilor dreptului si altor profesionisti angajati activ in sectorul economic vizat.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.4197 sec