Dulcea poveste a tristului elefant
29,71 lei
34,95 lei (-14,99%)

Dulcea poveste a tristului elefant

Dulcea poveste a tristului elefant
-15%
Anul publicării: 2011
Categoria: Proza diversa
Preț: 29,71 lei
34,95 lei (-14,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Dulcea poveste a tristului elefant este un amplu si captivant Bildungsroman cu trama de poveste, scris in maniera estetizanta, si totodata o parabola ce trimite la o reflectie asupra alteritatii ori asupra magnetismului pe care il exercita diferitul, insolitul, exoticul.
 
Rudolf (Roro), un patiser de geniu atins de un morb misterios, mosteneste patima devoratoare a mamei sale, indragostita de elefanti, si stigmatul unui straniu alchimist caruia ii refuza pactul vesniciei, alegind sa fie stapinul unui imperiu al minunilor de o clipa, nascute sub focul cuptoarelor. Descendent al unei vechi familii de cneji din Transilvania, nascut in Bretania, Roro va calatori intii spre rasarit, spre Viena, pe urmele elefantului visat de mama sa. Faima lui de patiser-vrajitor il aduce la curtea lui Maximilian al II-lea, unde o va cunoaste pe principesa Anna de Habsburg, de care il va lega pina la sfirsit tensiunea unei pasiuni interzise. Calatoria acestui geniu cu trup monstruos spre vest se va sfirsi pe coastele portugheze cotropite de armatele spaniole, unde se va implini si scrierea cifrata a destinului sau.
 
„Europa secolului al XVI-lea, spunea Ernst Robert Curtius, respira pe axa Viena-Madrid. Romanciera numeste, cu eruditie, dar si cu umor,„limita”/„limitele”: ele ar fi Ardealul si Portugalia, Viena, Praga, Venetia, dar si calatoriile prin spatiile magice ale oraselor„centrale”, prielnice intilnirilor cu Mefisto. Cu personajele extraordinare ale acestui timp— un timp al creatiei si al iubirii. Si, daca suntem
intr-o lume a fericitelor vecinatati, sa numim si romanul lui José Saramago, Calatoria elefantului.” (Cornel Ungureanu)
 
„Diana Adamek stapineste vocile naratiunii cu o fascinatie unica si cu totul inedita in proza romana contemporana. Alunecind repede in paginile acestui roman, veti fi condusi fara zabava, dincolo de rafinamentul stilistic exceptional, catre revelatia pe care o traieste insusi protagonistul: intotdeauna ajungem in locul in care suntem asteptati.”(Ovidiu Mircean)


Anul aparitiei: 2011
Format: 130x200
Nr.pagini: 392

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

10,50 lei
15,00 lei (-30%)
16,30 lei
25,07 lei (-34,98%)
12,75 lei
19,62 lei (-35,02%)
Created in 0.1594 sec