Dumitru Hincu, Conexiuni cu Vrajitorul. Thomas Mann in Romania

Dumitru Hincu, Conexiuni cu Vrajitorul. Thomas Mann in Romania
-25%
Editura:
Anul publicării: 2005
Categoria: Proza diversa
Preț: 14,72 lei
19,62 lei (-24,97%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Desigur, din insusi subtitlul acestei carti cititorul isi va da seama ca ea nu vrea sa fie o exegeza a operei, a monumentalei opere a lui Thomas Mann.

La originea cercetarii a stat descoperirea, in arhive publice sau particulare, a unor documente si scrisori ce pot completa imaginea pe care studiile de specialitate de peste hotare au conturat-o despre personalitatea si opera scriitorului. Apoi, din aproape in aproape, subiectul cucerindu-ma, pe masura ce m-am cufundat in investigatie, am putut constata ca ea se vadea cu atat mai fertila si mai necesara, cu cat lucrarile bibliografice straine referitoare la opera lui Thomas Mann sunt, din pacate, foarte lacunare atunci cand e vorba de surprinderea reverberatiei ei in Romania.
Dumitru Hincu

Scrisa de un erudit in domeniu, dar accesibila unei largi categorii de cititori, cu eleganta si pasiune care completeaza perfect informatiile de stricta specialitate si insotita de o utila bibliografie selectiva, cartea lui D. Hincu este una dintre reusitele genului.
„Curierul National”

Dumitru Hincu a strans, cu un laudabil efort toate bucatelele ramase prin arhive si le-a asamblat cu multa rabdare, dupa ce le-a verificat autenticitatea. Valoarea de baza a cartii este una documentara. Dar din scrisori, articole de ziar, fragmente de jurnal sau de memorii reinvie, complex, anul Thomas Mann.

Nr. de pagini: 214
Anul aparitiei: 2005

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0952 sec