Dumnezeu exista!
12,75 lei
15,00 lei (-15%)

Dumnezeu exista!

Dumnezeu exista!
-15%
ISBN: 973-897503-4
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 191
Categoria: Ezoteric
Preț: 12,75 lei
15,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Indoiala in existenta lui Dumnezeu a fost sadita in mintea omului de rand de catre raufacatori pentru a-si indeplini scopurile lor josnice. Ateul modern are laboratorul sau stiintific de cercetare omnipotent si omniscient; si acel ceva caruia existenta nu-i poate fi dovedita acolo, inseamna ca nu exista!
Odata zdruncinata aceasta credinta in Dumnezeu, omul isi pierde ancorele si este aruncat la mila tuturor felurilor de forte rele dinlauntru si dinafara.
Inteleptul Sivananda a proclamat existenta lui Dumnezeu si forta sufleteasca din spatele Cuvantului sau a trezit credinta a milioane de oameni de pe tot pamantul. El a adus ilustratii interesante si o logica iluminatoare pentru a-si sprijini declaratia sa, pentru a convinge chiar si un ateu convins de existenta lui Dumnezeu. Acestea toate au fost adunate in acest volum care constituie un avantaj pentru propagandistul spiritual, pentru profesor si pentru toti oamenii de pretutindeni - pentru credinciosi si necredinciosi.


Fragmente

Numai credinta in Dumnezeu si realizarea lui Dumnezeu cu consecventa prin meditatie ne poate oferi o reala, eterna fericire si ne poate elibera de toate genurile de temeri si ingrijorari care ne chinuie in fiecare moment. Credinta in Dumnezeu ne va forta sa ne gandim la El in mod constant si sa meditam asupra Lui, ceea ce ne va duce intr-un final la realizarea lui Dumnezeu. Credinta in Dumnezeu si in realizarea lui Dumnezeu ne va conferi Param Shanti (Pacea Suprema). In acea pace vine eliminarea tuturor durerilor. Noi nu vom mai fi tulburati. Vom fi eliberati de legaturile actiunilor. Vom deveni nemuritori. Vom obtine intelepciunea Divina eterna. Vom ajunge intr-un loc unde nu va mai exista intoarcere la aceasta lume de suferinte, pacatele noastre fiind inlaturate de intelepciunea Divina. Mintile noastre vor ramane mereu in echilibru. Noi nu ne vom mai bucura cand obtinem ceea ce este placut si nici nu ne va mai parea rau cand obtinem ceea ce este neplacut. Vom avea o minte stapana pe sine. Vom fi fixati mereu in Constiinta Divina. Vom obtine "Akashaya Sukha" "o fericire nealterata". Noi vom deveni una cu Dumnezeu si vom deveni eterni (Nitya), infiniti (Ananta), fericire suprema. Cand suntem statorniciti in Constiinta Divina noi nu vom mai fi zdruncinati nici macar de o suferinta puternica. Noi vom obtine "Atindriya Sukha", "fericirea ce transcende simturile".
Dumnezeu ne va oferi o securitate deplina daca il veneram cu un devotament ferm si o atentie concentrata. El ne da yoga discriminarii pentru a ne ajuta sa-L atingem cu usurinta. Din pura compasiune pentru noi, El distruge ignoranta nascuta din intuneric prin lampa stralucitoare a Intelepciunii...


Trupul este palatul misterios al Domnului. Acesta este orasul sau cu cele noua porti sau Navadwarapuri sau Puriashtaka (orasul cu opt grupuri). Este cel mai minunat mecanism din lume. Forta conducatoare a acestui trup este Domnul pentru ca El da forta chiar fortei vitale. Trupul este templul miscator al lui Dumnezeu.
Este o barca misterioasa pentru a traversa aceasta Sam-sara sau oceanul nasterilor si mortilor. Cu aceasta barca Sri Sankara, Sri Dattatreya, Domnul Iisus, Domnul Buddha si multi altii au traversat acest formidabil ocean al Samsarei.
Un spermatozoid, care este a miliona parte dintr-o picatura de lichid seminal si un ovul din ovare, unite, dau nastere la forma acestui corp. Ce mare mister! Acea putere subtila care este sursa pentru produsul rezultat din lichidul seminal si ovul, acea subtila esenta care sustine toate acestea este Sinele tau. Acesta este Adevarul. Acesta este Sufletul. Tu esti Acesta. Realizeaza acest lucru si elibereaza-te de cusca de oase si carne.
Cresterea trupului cu diverse membre, organe etc, dintr-o mica picatura de lichid seminal, este o dovada a omnipotentei Domnului. Va inspira veneratie si uimire cand incepeti sa va ganditi serios la originea acestui corp.
In stadiul embrionar, cand copilul salasluieste in pantecele mamei, nu exista diferenta intre baiat si fata pana la un anumit stadiu. Atat organele genitale masculine cat si cele feminine se dezvolta din acelasi trup care contine atat tesuturile feminine (ovariene) cat si pe cele masculine (testicu-lare). Printr-un proces necunoscut de crestere unul din tesuturi ajunge sa fie preponderent si caracteristicile distinctive ale sexului se dezvolta cam in a treia luna. Testiculele se afla in abdomenul baiatului. Ele coboara in punga scrotala...


Conceptul de Dumnezeu implica anumite presupozitii inevitabile, daca trebuie sa treaca la testul ratiunii. Noi suntem obligati sa sustinem ca Dumnezeu este unul. Un Dumnezeu perfect trebuie sa fie auto-dependent si o pluralitate sau chiar o dualitate de dumnezei ar introduce un gen de limitare si dependenta. Un univers cu multi dumnezei nu poate fi guvernat armonios, intrucat ar exista un conflict de interese intre ei. Sistemul si ordinea in Natura cer ca Suveranul universului sa fie unul. Dumnezeu trebuie sa fie o realitate necauzata si desi tot ceea ce este cauzat este Dumnezeu trebuie sa se gaseasca in spatiu si timp, Dumnezeu, care este Cauza fara cauza, se afla deasupra spatiului si timpului. Succesiunea efectelor care provin de la Dumnezeu este mai mult logica decat cronologica. Ca scop final al tuturor fiintelor, Dumnezeu directioneaza toate miscarile inspre sine printr-o atractie in sus, fiind destinatia determinata a intregii creatii. El este indeplinirea tuturor aspiratiilor si nevoilor si realizarea Lui este cea mai mare binecuvantare a oricarui muritor. Dumnezeu are o cunoastere directa a actiunilor interioare ale Naturii in detaliul lor cel mai complet. Desi El transcende toate valorile individuale, El conserva toate valorile si constituie caminul lor etern. In El toate valorile exista in esenta lor cea mai veridica. Nu numai aceasta, dar Dumnezeu Insusi este cea mai inalta valoare si sfarsit al existentei universale. A-L realiza inseamna sa te ridici pana la centrul cosmosului si sa-l conduci cu cunoastere si suveranitate nelimitate.


Teoria cuantica din fizica a proclamat ca materia este o serie de modele de valuri ale particulelor de lumina care se comporta ca niste valuri, iar materia se poate transforma in lumina si energie. Se prea poate ca lumina si energia de asemenea sa se transforme in materie dupa cum se pare ca s-a intamplat cand gazele au devenit lichide, iar lichidele au devenit substante solide cu caldura implicata in procesul miscarii si frecarii. Lumea a stat in fata omului de stiinta ca un gigantic miracol de putere si radiatie si nu ca un material ce arata ca o materie moarta si cruditate lipsita de inteligenta.
Teoria relativitatii care a zdruncinat efectiv lumea stiintei din temelii, care, in timp ce accepta ca materia si energia sunt interconvertibile (E=mc2), s-a ridicat la necesitatea de a investiga insasi structura Spatiului si Timpului in relatia sa cu Gravitatia. Pozitia relativitatii este dificil de explicat in cateva cuvinte, dar este indeajuns sa spunem ca a descoperit ca Spatiul nu este ca un cearceaf desfasurat tridimensional si ca Timpul nu este doar o miscare lineara. Spatiul si Timpul merg impreuna pentru a constitui ceea ce se poate numi Spatiu-Timp si formeaza un continuum cvadri-dimensional incalcand foarte neconfortabil toate regulile, legile si reglementarile lumii tridimensionale ale perceptiei obisnuite. Chiar si continuumul Spatiu-Timp nu ar trebui considerat ca o substanta sau ca ceva tangibil. Mai degraba, Spatiul-Timp al relativitatii este un camp conceptual ai unor evenimente-punct matematice, ce reduc ametitor intreaga lume la natura unui material mental universal. "Materialul lumii este constiinta" a spus Arthur Eddington si "Dumnezeu este un Gand cosmic matematic", a spus James Jeans. Am avansat prea departe de la conceptia rurala a unui camp...


Cum poate exista o conceptie despre lungime, latime si inaltime daca nu sunt obiecte acolo?
Dar spatiul si timpul sunt in sine fara dimensiuni. Nu au dimensiuni. Este un ceva cu patru dimensiuni - si nu o substanta tridimensionala. Si noi nu stim ce este acest lucru cu patru dimensiuni. Este doar o idee, un lucru lipsit de sens pentru noi. Acesta se transforma in calitati primare ca lungime, latime, inaltime etc. Partenerii geometrici sunt denumiti calitati primare care se manifesta in calitate de calitati secundare precum culoare, sunet, gust, miros etc. Lumea nu a intrat in existenta inca. Ele sunt numai Tanmantras (elemente radacina subtile si nediferentiate ale materiei) -Shabda (sunet), Sparsa (atingere), Rupa (forma), Rasa (gust), Gandha (miros) spune filozofia Vedanta. Aceste Tanmantras nu sunt substante, ci principii din spatele obiectelor care produc aceste senzatii. Ele nu sunt substante tari ca pamantul, apa, focul, aerul si eterul; ele sunt comparabile cu calitatile secundare ale lui Aristotel si Platon si ale oamenilor de stiinta moderni.
Oh, ce minune! Noi parem a trai intr-o lume a visurilor ca Alice in Tara Minunilor. Noi nu traim intr-o lume asa cum apare ea. Calitatile primare se condenseaza in cele secundare ale senzatiilor, se solidifica in realitati tari ca greutatea pe care o simti cand primesti un soc electric.
Deci, dupa aceste concluzii, se pare ca soliditatea si substantialitatea acestei lumi fizice este comparabila cu soliditatea si substantialitatea muntelui pe care l-ai simtit cantarind greu in mana ta cand ai avut un soc de voltaj inalt. Exista oare aceasta lume? Nimeni nu stie.


Cuprins

Nota editorului

Dumnezeu exista, ei si ce daca?
DUMNEZEU EXISTA
De ce ar trebui sa credem noi in Dumnezeu?
Cine este Dumnezeu?
Dumnezeu poate fi vazut?
Argumente privind existenta lui Dumnezeu
Principiul "Eului"
Substanta neschimbatoare
Nu aceasta, nici aceasta
Realitatea din spatele aparentei
Numai Sinele este drag
Definitii provizorii
Conducatorul si Controlorul launtric
Ai credinta in Dumnezeu
Adevarata sursa de fericire
Aparenta umbreste realitatea
Continuitatea Existentei
Trupul misterios si principiul vietii
Natura realitatii
Cum sa atingi realizarea lui Dumnezeu?
Un ajutor misterios de la Dumnezeu pentru bhaktas
Incidente din viata lui Swami Sadasiva Brahmendra
O problema de credinta
Dumnezeu este Existenta, Fericire si Pace
Un dialog dintre un teist si un ateist
SIMPOZION
Poate fi dovedita existenta lui Dumnezeu?
O entitate care se autoreveleaza
Cunoasterea prin intuitie
Apogeul Vedelor
"Via salutis"
Necesitatea unui Guru
Dovezi filozofice pentru existenta lui Dumnezeu
Isvara sau Sufletul Universal
Existenta lui Dumnezeu
Argumente pentru existenta lui Dumnezeu
Limitele ratiunii
Conducatorul si Controlorul launtric
Lumea stiintei
Religie si Stiinta (I)
Religie si Stiinta (II)
Natura iubitoare de comoditate a omului
Ce ne-a facut stiinta?
Stiinta este defectuoasa
Materie si spirit
Stiinta si religia
Studiul Sinelui: de la fizica la metafizica
Gravitatia sugereaza o interconectare organica in univers
Lucrarea precisa o corpurilor materiale: un indiciu al inteligentei cosmice
Concluziile stiintei: omul nu se afla in afara universului
Studiul Sinelui este imperativ pentru studierea universului
Alice in Tara Minunilor
Sapte motive pentru care un om de stiinta crede in Dumnezeu
Este stiinta moderna o provocare pentru religie?


Nr. de pagini: 191
Anul aparitei: 2006

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.3758 sec